AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ταξίδι στην παράδοση!


Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή τη σειρά εκδηλώσεων με τίτλο "Ταξίδι στην Παράδοση", στo πλαίσιo των εργασιών προετοιμασίας του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου.

Στο ταξίδι αυτό είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν κάθε είδους σκάφη και πλήθος από κόσμο που ήθελε να γνωρίσει τα παραδοσιακά ναυπηγεία του Αγίου Ισίδωρου και να περάσει όμορφα στο μνημείο φυσικής ομορφιάς, τα πανέμορφα Σεϊτάνια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. με αφετηρία το λιμάνι του Καρλοβάσου και άφιξη στον Άγιο Ισίδωρο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις των παραδοσιακών ναυπηγείων.

Ακολούθησε ταξίδι και στάση για μπάνιο στο Μεγάλο Σεϊτάνι. Το τμήμα παραδοσιακών σκαφών του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου είχε ετοιμάσει χταπόδι ψητό και πλήθος άλλων μεζέδων και πρόσφερε ούζο και κρασί σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο Σεϊτάνι έφτασαν και τα ιστιοπλοϊκά του Ναυτικού Ομίλου Σάμου, "Ηλέκτρα", "Σαμία", "Ίμβρος ΙΙ", "Κουζινί" και "Μιλού" που συμμετείχαν στην εκδήλωση και μαζί με το ιστιοπλοϊκό του ΝΑ.Ο.Κ, τον "Πυθέα" γέμισαν με κατάρτια, πανιά και πολύ κέφι την μεγάλη γιορτή του παραδοσιακού σκάφους.

Στη συνέχεια έγινε επιστροφή στο Καρλόβασι με πλεύση όλων των συμμετεχόντων σκαφών και συνέχεια με διαλέξεις στο κτήριο του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου με την παρουσία όλων των αρχών του νησιού.     

Ο Κώστας Δαμιανίδης, αρχιτέκτων, μίλησε για το έργο του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου και η Ελένη Στεφάνου, μουσειολόγος, για το "Μ.Ν.Ν.Τ.Α. εκτός των τειχών: Μουσείο, τοπική οικονομία και πολιτισμικός τουρισμός".

Την αίθουσα κοσμούσαν τα χειροποίητα σκαφάκια του Τάκη Θρασυβούλου και του Σταύρου Μανωλάκαινα.    

Μετά τις διαλέξεις ακολούθησε βράβευση παραδοσιακών ναυτικών, ξυλοναυπηγών και υλοτόμων από τον Δήμαρχο Σάμου, κ. Αγγελόπουλο, τον Ταξίαρχο Σάμου και άλλες αρχές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση που ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σάμου προσέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με γλέντι και χορό μέχρι αργά στην προβλήτα του Λιμανιού Καρλοβάσου και στολίστηκε με το κέφι του κόσμου που συνέχιζε να χορεύει και μετά τα μεσάνυχτα.

Δείτε φωτογραφίες από τη σειρά εκδηλώσεων "Ταξίδι στην παράδοση"!


 
 
























Πηγή: karlovasi.net