AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Σεπ 2014

"Όχι στην διακοπή της σύνδεσης Σάμου - Θεσσαλονίκης"


Την κάθετη αντίθεσή της στη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη εκφράζει η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Για αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία θα συμμετάσχουν η Βουλευτής Σάμου, οι Δήμαρχοι του Νομού Σάμου και ο Έπαρχος, με ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν να είναι οι πρόσφατες εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό.

Δείτε τι δηλώνουν οι υπεύθυνοι της Αντιπεριφέρειας για το ακτοπλοϊκό:

"Παρακολουθούμε στενά με έντονο προβληματισμό και ανησυχία τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με την ακτοπλοϊκή μας συγκοινωνία. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα με τρόπο ουσιαστικό. Οι βομβαρδισμοί με δελτία τύπου, οι βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί για εφιάλτες και καταστροφές, πέρα από την όποια φασαρία, δεν ωφελούν σε τίποτα και φυσικά δεν μας αφορούν. 

Τονίσαμε και στη διημερίδα του Υ.Ν.Α ότι είμαστε αλληλέγγυοι στο παλλαϊκό αίτημα για ποιοτική αναβάθμιση. Όμως, αυτή η αναβάθμιση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει μείωση δρομολογίων, αποκλεισμούς λιμανιών και νησιών του Νομού μας. Δεν μπορεί η λύση του προβλήματος του ενός νησιού να οδηγεί στη δημιουργία προβλήματος για ένα άλλο. Έτσι, τονίσαμε την κάθετη αντίθεσή μας στη διακοπή της σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, έστω και προσωρινά. Τονίσαμε τέλος, ότι τους νησιώτες δεν τους ενδιαφέρει το ποια εταιρεία θα εκτελεί τα δρομολόγια, αλλά τους ενδιαφέρει η εξασφάλιση σύγχρονης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Έχουμε συγκαλέσει σύσκεψη αύριο, στα γραφεία της Π/Ε με τη Βουλευτή, τους Δημάρχους του νομού μας και τον Έπαρχο και ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν θα είναι οι εξελίξεις στο θέμα αυτό, καθώς και ο συντονισμός για κοινές δράσεις .

Πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, οπότε και για το λόγο αυτό θα είμαστε σε συνεχή εγρήγορση".