AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιαν 2017

"Η γιορτή της Μπαμπέτ" και κοπή πίτας από την Κινηματογραφική Λέσχη στις 14/1


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου προβάλλει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου την ταινία "Η γιορτή της Μπαμπέτ". Μετά το τέλος της ταινίας θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας της λέσχης για το 2017.

"Η γιορτή της Μπαμπέτ" είναι μια ταινία εποχής, δανέζικης παραγωγής του 1987 (πρωτότυπος τίτλος "Babettes Gaestebud").

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Μπαμπέτ είναι μια Γαλλίδα η οποία μετά τα γεγονότα της Κομμούνας βρίσκει καταφύγιο στη Δανία στο σπίτι δύο ανύπαντρων γυναικών σε ένα απομονωμένο ψαροχώρι. Ζει μαζί τους για χρόνια ως οικονόμος και όταν κερδίσει το λαχείο θα ξοδέψει όλη την περιουσία της για να ετοιμάσει ένα αξέχαστο ευχαριστήριο γεύμα. 

Τρυφερή ματιά, ζωηροί χαρακτήρες, χαλαρό χιούμορ, πικάντικες λεπτομέρειες κι ένας ύμνος στις (αντι-προτεσταντικές) «υλικές» απολαύσεις. Το νοστιμότερο δείπνο που έχει παραθέσει ποτέ το σινεμά βρήκε τη μαγική συνταγή σε διήγημα της Κάρεν Μπλίξεν.




Σκηνοθεσία: Gabriel Axel. Πρωταγωνιστούν: Stéphane Audran, Jarl Kulle, Bibi Andersson.

Διάρκεια: 102'.

Δείτε το ξενόγλωσσο trailer της ταινίας:


Μετά την ταινία θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της λέσχης, η οποία θα συνοδεύεται με ζεστό κρασί δανέζικης συνταγής. Μουσική συντροφιά στους παρευρισκόμενους θα κρατήσουν με ιταλικά τραγούδια οι Μαρίλη Λυμπέρη (φωνητικά) και Γεωργία Σεργίου (πιάνο).