AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιαν 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χειροτονία διακόνου στον Παγώνδα


Σε διάκονο χειροτονήθηκε πριν από λίγες μέρες στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παγώνδα Σάμου ο π. Ελευθέριος Χριστοδουλάκης.

Η χειροτονία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο.

Ο νέος Διάκονος κατάγεται από το Παγώνδα της Σάμου, είναι έγγαμος και σπούδασε τα ιερά γράμματα στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών.

Ο Σεβασμιότατος, λαμβάνοντας αφορμή από την προσφώνηση του νεοχειροτονηθέντος Διακόνου, μίλησε για την σπουδαιότητα του Μυστηρίου τη Ιεροσύνης. Επαίνεσε "την απόφασή του να ακολουθήσει την κλήση του Θεού και την αφ’ εαυτού του κλίση, ώστε να ενδυθεί το τριβώνιο της Ιερωσύνης για να διακονήσει τον πιστό και ευσεβή λαό μας". 

Απευθυνόμενος ανάμεσα στα άλλα και στο πολυπληθές εκκλησίασμα, που παρά το δριμύ ψύχος κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να αναφωνήσει το "Άξιος" στον νέο κληρικό, τόνισε "την ανάγκη αναζωπύρωσης των ιερατικών κλίσεων μέσα από τις οικογένειες, ώστε παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης ζωής και τα εμπόδια της οικονομικής κρίσης, να ευρίσκονται άνθρωποι, οι οποίοι και θα αναδέχονται θυσιαστικά την διακονία της ιεροσύνης, για να συνεχίσει ο κόσμος να έχει ζωή και σωτηρία, όπως τονίζει και ο Μ. Βασίλειος στην αγία Αναφορά του".

Ο κ. Ευσέβιος πρόσθεσε "ευχή και προσευχή όλων μας ο νέος Διάκονος π. Ελευθέριος, να ευαρεστήσει τον Θεό και να επαληθεύσει τις προσδοκίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ως και πάντων των Κληρικών ή λαικών Αδελφών, που συμμετείχαν στην χαρά της προσωπικής του Πεντηκοστής «ἐν παντί συνιστῶν ἑαυτόν ὡς Θεοῦ Διάκονον» (Βλ. Β΄Κορ.στ΄4)".

Δείτε φωτογραφίες από την χειροτονία του νέου διακόνου στον Παγώνδα της Σάμου: