AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Σεπ 2017

"Αρχιπέλαγος": "Γνωστά στις Αρχές τα ίχνη του δολοφόνου της Αργυρώς"

Φωτογραφία: Θοδ. Τσιμπίδης

Και επίσημα πλέον, με ανακοίνωσή του την Τρίτη, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" μιλά για βίαιη θανάτωση της γνωστής και πέρα από τη Σάμο φώκιας που οι κάτοικοι του νησιού αποκαλούσαν "Αργυρώ". Υποστηρίζει μάλιστα πως οι τοπικές Αρχές και οι ντόπιοι γνωρίζουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το "Αρχιπέλαγος", το άτυχο ζωό "θανατώθηκε βίαια, όταν βρέθηκε μακριά από τις περιοχές όπου συνυπήρχε με τις τοπικές κοινωνίες για 3 και πλέον χρόνια.

Η καθολική αντίδραση του κόσμου έναντι σε αυτή την δολοφονία ενός τόσο σπάνιου ζώου, τόσο από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, όσο και από το ευρύ κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι το μόνο ελπιδοφόρο σε αυτή την επαίσχυντη πράξη. Αποτελεί ένδειξη ότι αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την κοινή μας ευθύνη για την προστασία της άγριας ζωής.

Στόχος του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος είναι αυτοί που δολοφόνησαν τη συγκεκριμένη φώκια να υποστούν τις πλήρεις συνέπειες των πράξεών τους. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που στη συγκεκριμένη περιοχή δολοφονούνται άγρια ζώα και τα ίχνη των δραστών είναι γνωστά, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και τις δικαστικές αρχές".

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στο Facebook δημιουργήθηκε σελίδα με τίτλο ""Justice for Argyro, the friendly monk seal of Samos (Δικαιοσύνη για την Αργυρώ τη φιλική μεσογειακή φώκια της Σάμου)".