Εκπαιδευτικά σεμινάρια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) με τίτλο "Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων" διοργανώνει το Επιμελητήριο Σάμου. Είναι διάρκειας 8 ωρών, πραγματοποιούνται σε μία ημέρα και αρχίζουν το 2ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.
Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε όσους εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις που ασκούν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και προσφορά προς πώληση ή διάθεση τροφίμων. Απευθύνεται επίσης σε υπευθύνους εταιρειών που εμπλέκονται και σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ. εταιρείες συμβούλων, εταιρείες μυοκτονιών, κατασκευαστών εξοπλισμού, εταιρείες συσκευασίας κλπ.).
Το κόστος συμμετοχής ανά καταρτιζόμενο είναι:
* Για τα Μέλη του Επιμελητηρίου (συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση μέλος) 80 ευρώ ανά καταρτιζόμενο (30 ευρώ το παράβολο του Ε.Φ.Ε.Τ + 50 ευρώ κόστος εκπαίδευσης). Τα μέλη του Επιμελητηρίου θα πρέπει να ταμειακά ενήμεροι στο Επιμελητήριο.
* Για τα μη μέλη επιχειρήσεις 130 ευρώ ανά καταρτιζόμενο (30 ευρώ το παράβολο του Ε.Φ.Ε.Τ + 100 ευρώ κόστος εκπαίδευσης).
Οι πληρωμές αυτές θα κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό του Επιμελητηρίου Σάμου στην Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού: 401 /545195-79, IBAN: GR78 0110 4010 0000 4015 4519 579.
Για τον προγραμματισμό των τμημάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Επιμελητηρίου Σάμου προσκομίζοντας μαζί την απόδειξη πληρωμής του σεμιναρίου.
Αιτήσεις συμμετοχής διατίθενται στα γραφεία του Επιμελητηρίου Σάμου.