AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Νοε 2017

Σε λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Σάμου-Αιτήσεις έως 24/11

Φωτογραφία αρχείου

Την έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου, της νέας κοινωνικής δομής παροχής βασικών αγαθών, ανακοίνωσε η τοπική δημοτική Αρχή.

Πιο αναλυτικά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Σάμου είναι το κατάστημα που διανέμει σε ωφελούμενα άτομα και νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης υπόδησης, κλπ.

Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», εντάσσεται στο δίκτυο πρωτοβουλιών και δράσεων του δήμου για την κοινωνική προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

"Επιδιώκει να συμβάλει στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων και νοικοκυριών που διαμένουν μόνιμα στον δήμο, δημιουργώντας ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του δήμου μας, ώστε να αποφευχθεί η περιθωριοποίηση ατόμων και οικογενειών.

Προβάλλει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί την τοπική κοινωνία και τις εταιρείες-επιχειρήσεις-συλλόγους για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς τις οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς ομάδες.

Κάθε δωρεά, όσο μικρή και αν είναι, μπορεί να προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε έναν συμπολίτη μας που αδυνατεί να προμηθευτεί βασικά αγαθά με ίδια μέσα. Αξίζει να στηριχθεί η προσπάθεια αυτή, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας" αναφέρει ο τοπικός δήμος.

Η συλλογή των προϊόντων πραγματοποιείται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στη Μαυρογένειο Σχολή, στο Μαλαγάρι Σάμου.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να πάρουν την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τα γραφεία των ΚΕΠ και από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας.

Η πρώτη φάση κατάθεσης αιτήσεων διαρκεί από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σάμου, στο κτήριο του Διοικητηρίου, από 09:00-13:00.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2273353448, email: k.pantopoleio.samou@gmail.com και στην ιστοσελίδα του δήμου Σάμου.