AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Νοε 2019

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε ελληνογερμανική ημερίδα στη Γερμανία


Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμμετείχε πριν από λίγες μέρες στη Γερμανία στις εργασίες της 9ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με τίτλο «Νέα επανεκκίνηση για πιο δυναμική τοπική αυτοδιοίκηση»  συμμετείχε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Έρντινγκ ( Erding) της Γερμανίας από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2019 και περιελάμβανε μια πλούσια ατζέντα με θεματικές συζητήσεις όπως χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. για τη διημερή συνεργασία, ελληνογερμανικές ανταλλαγές νέων, προώθηση αγροτικών προϊόντων, γεφύρωση ανισοτήτων και ισότιμες συνθήκες διαβίωσης, βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων, κυκλική οικονομία κλπ.

Παράλληλα με την συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε «φόρουμ συνεργασιών» κατά το οποίο ο Δήμος Ανατολικής Σάμου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει εποικοδομητικές συναντήσεις με τους Γερμανικούς Δήμους Greifswald και Sindelfingen. 

Στο πλαίσιο αυτά αποφασίστηκε η εμβάθυνση υφιστάμενων και η δρομολόγηση νέων δράσεων συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και  της πολιτικής προστασίας.




Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com