AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Ιαν 2020

K. Μουτζούρης: Καμία νέα κλειστή δομή στα νησιά μας - Σύσκεψη για κινητοποιήσεις


Την αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, από μία σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, τονίζει κατηγορηματικά ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μετά και τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη στην Αθήνα.

Ειδικότερα, την Τετάρτη ο κ. Μουτζούρης μετείχε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης,  Εσωτερικών  Τ. Θεοδωρικάκος και οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Αλκ. Στεφανής και παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσος.

Σε σημερινή δήλωσή του, σημειώνει πως "η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της να δημιουργήσει από μια νέα κλειστή δομή στη Λέσβο, Χίο, Σάμο.

Ο περιφερειάρχης  ενημερώνει τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, ότι η Περιφέρεια στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτές εκφράστηκαν στις πρόσφατες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συνεχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι βιώνουν πέντε χρόνια τώρα τις αρνητικές συνέπειες  της μεταναστευτικής κρίσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. ΆΜΕΣΗ  ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ των νησιών, ΚΑΜΙΑ νέα δομή στα νησιά μας, ΈΛΕΓΧΟΣ των ΜΚΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ φύλαξη των συνόρων, ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου".

Αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια σύσκεψη φορέων υπό τον περιφερειάρχη με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων.