AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Οκτ 2012

Σύσταση Γραφείου Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού στη Σάμο


Στη σύσταση αποκεντρωμένου Γραφείου Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού στη Σάμο, προέβη η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, με απόφαση της που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ 2593/τ.Β’/25-09-2012).

Η απόφαση αυτή έρχεται να καλύψει ουσιαστικές ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα αποκέντρωσης των υπηρεσιών της Α.Δ.Α.
Η σύσταση του νέου Γραφείου δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό με καμία δαπάνη, καθώς η κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό θα γίνει είτε μέσω μετακινήσεων υπαλλήλων της Α.Δ.Α είτε μέσω μετατάξεων, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε επιστήμονες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να εργασθούν στον τόπο τους.
Πιο συγκεκριμένα συστήνεται, ως οργανική μονάδα των Τμημάτων της Διεύθυνσης ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ Βορείου Αιγαίου, υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Α.Δ.Α:
Γραφείο ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ Σάμου- Ικαρίας, με έδρα τη Σάμο και χωρική αρμοδιότητα τους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.
Οι μελετητές και οι πολίτες της Σάμου, έχοντας πλέον Γραφείο ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ στον τόπο τους, μετά τη στελέχωση και τη λειτουργία του νέου Γραφείου, θα μπορούν να απευθύνονται σε αυτό, καθώς αυτό θα είναι αρμόδιο για την προετοιμασία φακέλων, τη διενέργεια αυτοψιών και την εν γένει επεξεργασία θεμάτων Περιβαλλοντικού, Χωρικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, όπως και για την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων ή εισηγήσεων προς τους Προϊσταμένους των αρμόδιων  Τμημάτων της Α.Δ.Α. Η υπογραφή Διοικητικών Πράξεων, θα γίνεται από τη Γ.Γ. της Α.Δ.Α, το Γενικό Διευθυντή Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Α.Δ.Α ή τη Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ Βορείου Αιγαίου.