AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Οκτ 2012

Το Υπουργείο Ναυτιλίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Νοεμβρίου


Από το ερχόμενο Σάββατο επαναρχίζουν τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ «Θεόφιλος», τουλάχιστον αν ισχύει η σημερινή εβδομαδιαία ανακοίνωση δρομολογίων που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Το ίδιο Υπουργείο, πάντως, εξέδωσε σήμερα και τη μηνιαία λίστα δρομολογίων για όλο τα νησιά στην οποία δεν εμφανίζεται ούτε ένα δρομολόγιο από και προς Σάμο! Ποιον να πιστέψει κανείς;

Εν αναμονή της επίσημης απάντησης της «NEL LINES» μεθαύριο Παρασκευή για το αν τελικά θα έχει επισκευαστεί το «Θεόφιλος» και θα εκτελέσει το ερχόμενο Σάββατο το πρώτο δρομολόγιό του μετά τις 20 Οκτωβρίου ή αν θα μπει την ίδια ημέρα άλλο πλοίο στη θέση του, σήμερα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με τις οποίες δύσκολα βγάζει κανείς άκρη.

Στην πρώτη, που δημοσιεύει το MY SAMOS BLOG, το «Θεόφιλος» επαναρχίζει στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 03/11 τα δρομολόγιά του, στη γραμμή Αγ.Κήρυκος-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα. Το ίδιο πλοίο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Υπουργείου, και την ερχόμενη Τρίτη 06/11 αναχωρεί στις 7 το πρωί από Καβάλα για Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ-Καρλόβασι-Αγιο Κήρυκο, ενώ το απόγευμα στις 6 εκτελεί το δρομολόγιο Εύδηλος-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Θεσσαλονίκη.

Στη δεύτερη, ωστόσο, ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που επίσης φέρνει στη δημοσιότητα το MY SAMOS BLOG και αφορά στα δρομολόγια όλων των πλοίων τον Νοέμβριο, δεν θα βρει κανείς δρομολόγιο από ή προς Σάμο!

Με δεδομένη και την χθεσινή αποδρομολόγηση του «Ιεράπετρα» από την εξυπηρέτηση (και) των Σαμιωτών, η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού τον φετινό χειμώνα καθίσταται κάτι παραπάνω από προβληματική.

Για το θέμα του "Ιεράπετρα" η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγνή Καλογερή έκανε λόγο για μεγάλη ανησυχία που διακατέχει τις τοπικές κοινωνίες της Σάμου, των Φούρνων και της Θύμαινας μετά τη χθεσινή αποδρομολόγησή του από τη γραμμή που εξυπηρετεί τα νησιά. 

Δεχόμενη παράπονα και ανησυχίες δημάρχου και πολιτών, η κ. Καλογερή επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Πειραιά, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μπούσιο, καθώς και προσωπικά με τον υπουργό κ. Μουσουρούλη. Οι δύο τελευταίοι δήλωσαν γνώστες του προβλήματος και δεσμεύτηκαν να δώσουν άμεση λύση δρομολογώντας άλλο πλοίο με ανάθεση.