AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2012

Φοιτητές και καθηγητές ματαίωσαν τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη της 1ης σύμφωνα με το νόμο πλαίσιο αιρετής Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, λόγω κινητοποιήσεων από τους φοιτητές και τους καθηγητές που αντιδρούν στο νόμο πλαίσιο. Το πρωί οι εφορευτικές επιτροπές από τη Σάμο και τα υπόλοιπα νησιά όπου λειτουργεί το ίδρυμα, ενημέρωσαν τις Πρυτανικές Αρχές πως η διαδικασία είναι αδύνατον να διεξαχθεί.

Ο Πρύτανης του Παν. Αιγαίου καθηγητής Πάρις Τσάρτας δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: "η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη μιας και συνέβη ότι και σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Σύμφωνα με τη διαδικασία οι εκλογές θα επαναληφθούν τη Δευτέρα και στην περίπτωση μη διεξαγωγής τους προβλέπεται ηλεκτρονική ψηφοφορία". Ο πρόεδρος των καθηγητών του ιδρύματος για το παράρτημα  Στράτος Γεωργούλας τόνισε: "ο αγώνας μας αυτός κατά της ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων θα είναι επιτυχημένος, όπως έγινε και με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις που αφορούσαν τις πιστώσεις για τους συμβασιούχους καθηγητές (Π.Δ. 407). Η συμμετοχή σήμερα ήταν πάρα  πολύ μεγάλη δείχνοντας πως ο κόσμος έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως η απλή διαπίστωση της πραγματικότητας δεν είναι η λύση στα προβλήματά μας."     

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις: «Χαιρετίζω την παράσταση διαμαρτυρίας και το μπλοκάρισμα των εκλογών Συμβουλίων Διοίκησης σαν μια πρώτη μικρή αλλά καθόλου ασήμαντη νίκη απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού.  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι βουλευτές του μέσα και έξω από τη βουλή δίνουν τη μάχη στο πλάι του λαού και της νεολαίας για μια άλλη πορεία της χώρας. Καθήκον κάθε νέου και νέας είναι να μπλοκάρει τα νέα μέτρα σε παιδεία, υγεία, εργασία».

Πηγή: ert.gr