AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2012

Στο επίκεντρο η υγεία


Τα οξυμένα προβλήματα υγείας σε Σάμο και Ικαρία τέθηκαν επί τάπητος στη χθεσινή συνάντηση της βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγνής Καλογερή με τον γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Μπεχράκη, ο οποίος τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της συγχώνευσης των νοσοκομείων Σάμου-Ικαρίας.

Για το ζήτημα της επικείμενης συγχώνευσης των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας έγινε λεπτομερής έκθεση των προβλημάτων που αυτή θα δημιουργήσει, καθώς και των αποφάσεων του Δήμου, του νοσοκομείου, των εργαζομένων και των πολιτών.

Μετά από αναλυτική συζήτηση υπήρξε δέσμευση ότι το Υπουργείο δεν θα προχωρήσει στη συγχώνευση, αλλά θα φέρει τροπολογία εξαίρεσης για πολλές περιπτώσεις νοσοκομείων στα νησιά λόγω ειδικών συνθηκών.

Συζητήθηκε ακόμη η λειτουργία των Κέντρων Υγείας Καρλοβάσου και Ευδήλου, καθώς και για η υποστελέχωση των αγροτικών ιατρείων του νομού. Ετέθη, επίσης, το αίτημα για την ίδρυση μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ικαρία. 

Ζητήθηκε απ' όλους τους παρευρισκόμενους να προχωρήσει το Υπουργείο σε προσλήψεις προσωπικού και γιατρών, για να εξυπηρετηθούν τις ανάγκες των νησιών. Στο θέμα αυτό, πάντως, δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση από την πλευρά του κ. Μπεχράκη, αν και εκφράστηκε η κατανόησή του.

«Το αίσθημα της ανησυχίας και της αγωνίας των κατοίκων είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Η εγρήγορση και ο αγώνας είναι η μόνη εγγύηση για τη σωστή περίθαλψη και παροχή υπηρεσιών υγείας στον τόπο», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Καλογερή.