AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Οκτ 2012

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου στη Σάμο


Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία τελέσθηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης στο Άνω Βαθύ, προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, προστάτη του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.


Την εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ.κ. Ευσέβιος και ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία στους Αστυνομικούς και της οικογένειές τους.
Το παρών τους έδωσε η Δικαστική, Στρατιωτική και Πολιτική ηγεσία του τόπου καθώς και αρκετός κόσμος.
Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε δοξολογία και στη συνέχεια στο μνημείο των πεσόντων κατά την διάρκεια του καθήκοντος Αστυνομικών, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης τελέσθηκε τρισάγιο για τους πεσόντες υπέρ πατρίδος αστυνομικούς.
Έγινε κατάθεση στεφάνων από τους :  Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου Δημήτριο Χιοτέλη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας Κυριάκο Μουζάκη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου Γεώργιο Σακερλή και τον πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Ι.Ρ.Α Γεώργιο Αβραμίδη.
Στην συνέχεια ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου παρέθεσε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών φρουράς της 79 ΑΔΤΕ όπου και αναγνώσθηκε από την Διοικητή Τροχαίας της Α.Δ Σάμου, Νίκη Βεργίνη η ημερησία διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η πίστη, η γενναιότητα και η θαρραλέα αντίσταση του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη, είχε ως αποτέλεσμα την καθαίρεσή του, το βασανισμό του και το μαρτυρικό του θάνατο.
Η προσήλωση στις αρχές και η υπεράσπιση των ιδανικών αποτελούν και σήμερα στόχο και σκοπό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως ανέφερε στην ημερήσια διαταγή ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.
H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεσμό για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.


Πηγή: ipathessaloniki.gr