AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Οκτ 2012

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου


Σειρά αποφάσεων για διάφορα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το νησί, ανάμεσά τους και για τα τροφεία που θα καταβάλλουν οι γονείς στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου, έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο.


Στην πρόσφατη συνεδρίαση πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση συμβούλων της Πανσαμιακής Αναγέννησης για επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των τροφείων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σάμου, η οποία θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ψήφισε την πρόταση, αλλά κατέθεσε δική της για δωρεάν παροχή τής συγκεκριμένης κοινωνικής δομής. Αποφασίστηκε να εφαρμοστούν 5 κλίμακες :

-Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ, δεν θα πληρώνουν.

-Όσοι έχουν από 6.000-15.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, θα καταβάλλουν 40  ευρώ μηνιαίως.

-Για τις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 15-30.000 ευρώ, παραμένει η τιμή των τροφείων στα 50 ευρώ για το ένα παιδί και στα 70 ευρώ για δύο παιδιά.

-Όσοι δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.000-40.000, τα τροφεία αυξάνονται στα 60 ευρώ για το ένα παιδί.

-Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ και πάνω, τα τροφεία θα ανέρχονται στο ποσό των 100 ευρώ για το ένα παιδί.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 50 χιλιάδων ευρώ για τη θέρμανση στις σχολικές μονάδες του νησιού.

Κατά τα λοιπά, επανεξελέγη ο Κώστας Αμυρσώνης στη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου. Ο τρόπος με τον οποίο είχε γίνει η εκλογή του είχε χαρακτηριστεί παράνομος από την Πανσαμιακή Αναγέννηση, με αποτέλεσμα να ξαναγίνει η ψηφοφορία, όπου ο κ. Αμυρσώνης έλαβε 23 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά.

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το αίτημα του Συνδέσμου ΟΤΑ Ανατολικής Σάμου προς τον Δήμο για παραχώρηση χρήσης χώρου 3 στρεμμάτων παρακείμενου του ΧΥΤΑ, προκειμένου να δημιουργηθεί μικρό εργοστάσιο παραγωγής pellet.

Υπερψηφίστηκε ο εσωτερικός κανονισμός του ενιαίου πλέον Δήμου Σάμου. Συζητήθηκαν επίσης η διατήρηση του θεσμού της αναγκαστικότητας της Ε.Ο.Σ. Σάμου όπου ήταν ομόφωνα θετική η γνωμοδότηση, όπως και η αντίστοιχη επί του χαρακτηρισμού της υδάτινης και χερσαίας περιοχής Αλυκής Ψιλής Άμμου Σάμου, όπου θα υπάρξουν παρατηρήσεις από τις τοπικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής.

Στο αίτημα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ακαδημία Πολιτών για παραχώρηση αιθουσών και σχολικών μονάδων του Δήμου Σάμου για την λειτουργία ανοικτού λαϊκού πανεπιστημίου, η απόφαση ήταν 9 υπέρ και 7 κατά για την παραχώρηση μίας αίθουσας στο Βαθύ και μίας στο Καρλόβασι.

Πηγή: ert.gr