AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιαν 2014

Παρέμβαση-προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου για το ακτοπλοϊκό


Συγκεκριμένες δυναμικές κινητοποιήσεις με αφορμή την "τραγική", όπως τη χαρακτηρίζει, ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου.

Καλεί τους κατοίκους της Σάμου "να δώσουν βροντερό παρόν" στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου, την  Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, «"προκειμένου να παρθεί η απόφαση για δυναμικές, επιτέλους, κινητοποιήσεις".

Πιο αναλυτικά, σε επιστολή που απέστειλε στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η τοπική Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α αναφέρει :

"Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Είναι πλέον σαφές ότι οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί η δικομματική συγκυβέρνηση οδηγούν τον τόπο στην καταστροφή.

Είναι πλέον σχεδόν γραφικό να αναφερόμαστε στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας, αλλά και της σύνδεσής του  με τα άλλα νησιά της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Είναι ακόμα πολύ κωμικοτραγικό ως κίνηση για αυτή την κατάσταση να συναντιόμαστε με κυβερνητικούς υπεύθυνους για να ακούμε από τα χείλη τους περίπου το ίδιο που είχαμε ακούσει πριν 3 σχεδόν χρόνια όταν άρχιζε να «ξηλώνεται» το γνώριμό μας για πολλά χρόνια πλαίσιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών Σάμου- Ικαρίας- Φούρνων : «Ή με αυτόν τον τρόπο ή κολυμπώντας»!

Γνωρίζουμε τις μηνυτήριες αναφορές που καταθέσατε εναντίον ακτοπλοϊκής εταιρείας, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Θεωρούμε και προτείνουμε ότι ήρθε ο καιρός να γίνουν συντονισμένες και δυναμικές κινητοποιήσεις που θα κάνουν το πρόβλημά μας πρόβλημα πραγματικό των κυβερνώντων.

Να γίνουν σαφείς και πιεστικές προς όλους τους υπαίτιους αυτής της υποβάθμισης των νησιών μας οι παρακάτω διεκδικήσεις :

1. Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση από και προς Πειραιά.

2. Αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής επικοινωνίας με τη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

3. Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ικαρία και τους Φούρνους.

Προτείνουμε λοιπόν πιο συγκεκριμένα :

*Να οργανωθεί  σε συνεργασία με τους Δήμους Ικαρίας και Φούρνων μεγάλη καθιστική διαμαρτυρία στην Αθήνα και τον Πειραιά, με στόχο αντιπροσωπεία των Δήμων μας να συναντηθεί όχι μόνο με τον Υπουργό Ναυτιλίας, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και να του θέσουμε το πρόβλημα. Για την προετοιμασία αυτής της συγκέντρωσης θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια της «Αδελφότητας Σαμίων στην Αθήνα», καθώς και των συλλόγων αποδήμων Σαμιωτών από κάθε χωριό και πόλη του νησιού (π.χ. Καλλιθιωτών, Πυθαγοριωτών,  Μαραθοκαμπιτών,  Σπαθαριωτών, Μυτιληνιών, Καρλοβασιτών κλπ) . Η συγκέντρωση ενδεικτικά θα μπορούσε να είναι έξω από τη Βουλή και μετά στο Λιμάνι του Πειραιά, την ώρα αναχώρησης των πλοίων.

Ταυτόχρονα  θα μπορούσε να οργανωθεί Πανσαμιακή Κινητοποίηση, όπου αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου μας θα ξεκινούσε από το Βαθύ, θα περνούσε από κάθε μεγάλο χωριό του νησιού, ζητώντας από κάθε κάτοικο να συμμετάσχει και θα κατέληγε στο Λιμάνι του Καρλοβάσου ή του Βαθιού, όπου θα μπορούσαμε πάνδημα να υποδεχτούμε το πλοίο με μαύρες σημαίες.  Εννοείται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλες οι υπηρεσίες που υπάγονται στον Δήμο θα ήταν κλειστές (το ίδιο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε και από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη), τα μαγαζιά και όποιος άλλος χώρος θα μπορούσε επίσης να είναι κλειστός με ευθύνη των εργοδοτών και όπου δεν είναι εφικτό με στάσεις εργασίας των εργαζομένων και όλοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Αυτά τα προτείνουμε σαν πρώτο άμεσο βήμα και αν δεν δούμε κάποια κίνηση, όπως π.χ. την προσωπική δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού να λύσει το θέμα για εθνικούς πρώτα από όλα λόγους, μπορούμε άμεσα να επανέλθουμε και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί σε ακόμα πιο κινηματικές ενέργειες όπως την μόνιμη κατάληψη της Εφορίας και οποιουδήποτε άλλου χώρου σηματοδοτεί την σύνδεση με την «Ελλάδα», η οποία σήμερα δεν είναι πραγματικότητα.

Μη φοβηθείτε να μας πουν ακραίους, ακραία μας συμπεριφέρονται.

Κατόπιν όλων αυτών παρακαλούμε να ενταχθεί η πρότασή μας στη συζήτηση του πρώτου θέματος της Ημερησίας Διάταξης της 31-1-14, όπου και θα θέσουμε στο σώμα αυτές τις προτάσεις
".