AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Ιαν 2014

Η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Σάμο


Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Α.Δ.Α), Χριστιάνα Καλογήρου.

Η γενική γραμματέας συναντήθηκε με στελέχη του Τμήματος Αστικής Κατάστασης, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης της Α.Δ.Α. Σάμου. Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την άριστη λειτουργία της "Υπηρεσίας μιας Στάσης", όπου οι συναλλασσόμενοι αλλοδαποί εξυπηρετούνται κατά μεγάλο ποσοστό αυθημερόν για την έκδοση άδειας διαμονής τους και για τις ελάχιστες εξαιρέσεις η διαδικασία ολοκληρώνεται σε πολύ λίγες μέρες.

Επίσης από τους αρμόδιους παρουσιάστηκε η ολοκλήρωση της εργασίας ψηφιοποίησης- ανασύστασης του Μητρώου Αρρένων του Νομού Σάμου για τα έτη 1973 ως σήμερα, όπου πλέον η δυνατότητα της αναζήτησης και της επεξεργασίας των δεδομένων είναι άμεση και απολύτως λειτουργική. Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση του εξοπλισμού software και hardware, προκειμένου να μπορέσει το Τμήμα να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των αρμοδιοτήτων του σε όλους τους τομείς (ιθαγένεια, πολιτογράφηση, μητρώο κ.α.).

Η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Σάμου, Στέλιο Θάνο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου και τα έργα που εκτελούνται σε αυτόν. Επίσης είχε συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιο.

Στη συνέχεια η κ. Καλογήρου είχε συνεργασία με στελέχη του Τμήματος Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Σάμο, όπου ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα όσον αφορά την έγκριση νομιμότητας των προϋπολογισμών αλλά και των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και των Οικονομικών Επιτροπών. Ειδική συζήτηση έγινε για το θέμα εγκρίσεως νομιμότητας της απόφασης του Δήμου που σχετίζεται με τα αγκυροβόλια, ενώ τέλος τέθηκε το πρόβλημα που σχετίζεται με τη λειτουργία της Υγειονομικής Επιτροπής.

Η γενική γραμματέας ευχαρίστησε τα στελέχη για τις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του Τμήματος, ενώ ακολούθως συναντήθηκε με στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Σάμου, με τα οποία συζήτησε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, τόσο εξειδικευμένου (δασοπόνοι), όσο και διοικητικού. 

Τέλος, στη συνάντησή της με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, συζήτησε θέματα που αφορούν τη συνεργασία Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.