AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιαν 2014

Σύσκεψη για το παρεμπόριο στη Σάμο


Με αφορμή έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου περί αστυνόμευσης του παρεμπορίου στο νησί, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με θέμα την αντιμετώπισή του. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σάμου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου, αξιωματικός του Λιμεναρχείου Σάμου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Διαπιστώθηκε ότι, ενώ πολλοί παραγωγοί πώλησης τοπικών προϊόντων διαθέτουν άδειες πώλησης, δεν έχουν εκδοθεί ή έχουν λήξει άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, με συνέπεια τον κίνδυνο επιβολής προστίμων, γεγονός που θα συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη νόμιμη διακίνηση προϊόντων και την πάταξη του παρεμπορίου.

Για την τουριστική και καλοκαιρινή περίοδο αποφασίσθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων από τη Λιμενική αρχή στα αποβιβαζόμενα οχήματα μεταφοράς προϊόντων από πλανόδιους πωλητές και η επιβολή των αντίστοιχων προστίμων, στην περίπτωση έλλειψης των κατάλληλων παραστατικών και παράβασης των αδειών.