AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2014

Το Εργατικό Κέντρο για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία


Τη μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς Σάμο καταγγέλλει με καυστική ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο του Νομού.

Μιλά για συνεχιζόμενο "ρεσιτάλ εφοπλιστικής ασυδοσίας", για κυβέρνηση που "κάνει αβάντες στο εφοπλιστικό κεφάλαιο" και για "ασύδοτη δράση των εφοπλιστών".

"Αντί να αυξήσουν τα δρομολόγια με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, αυτοί τα μειώνουν κι άλλο. Δρομολογούν πάλι το πλοίο 'Θεόφιλος', το οποίο όταν ξαναμπήκε τον Νοέμβριο δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ένα δρομολόγιο, γιατί αποδείχτηκε ακόμη μια φορά ότι είναι σαπάκι!

Τώρα το ξαναβάζουν για να κάνει δύο δρομολόγια προς Πειραιά και ένα προς Καβάλα. Θα γυρνάει δηλαδή όλο το Αιγαίο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπαίνουμε μέσα και δεν θα ξέρουμε πότε και αν θα φτάσουμε, μια και για αυτούς μάλλον πρόκειται για τόσο  'υπερσύγχρονο' πλοίο.

Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΝΕΛ, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσους στηρίζουν τόσο την πολιτική τους, όσο και την πολιτική της Ε.Ε., για την απαράδεκτη κατάσταση των συγκοινωνιών στον νομό μας
", σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, που θέτει και συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο :

* Καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα-καλοκαίρι.

* Σύνδεση των νησιών του Νομού με την βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων.

* Μείωση 50% των εισιτηρίων. Δωρεάν εισιτήρια για άνεργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχους, Ν.Α.Τ, πολύτεκνους, φοιτητές, Α.Μ.Ε.Α, φαντάρους).

* Να καταργηθεί ο κανονισμός 3577/92, ο νόμος Παπουτσή 2932/2001, καθώς και όλοι οι μετέπειτα νόμοι που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταργούν το καμποτάζ.

* Αποκλειστικά κρατικά λιμάνια, σύγχρονα και ασφαλή, με δημιουργία και εκσυγχρονισμό των αναγκαίων υποδομών των λιμενικών εγκαταστάσεων.

* Ουσιαστικοί έλεγχοι αξιοπλοΐας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και λήψη αυστηρών μέτρων για την ασφάλεια και προστασία της ζωής στη θάλασσα. "Όχι άλλα 'Σάμαινα'".

* Εξασφάλιση πλήρους και σταθερής δουλειάς στους ναυτεργάτες, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Κατοχύρωση του ναυτικού επαγγέλματος ως βαρύ, ανθυγιεινό και επικίνδυνο.