AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιαν 2014

Η θέση της "NEL Lines" για το "Θεόφιλος"


Επιστολή με την οποία τοποθετείται στις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τα δρομολόγια του "Θεόφιλος" στη γραμμή Ικαρίας-Σάμου και την άρνηση του Υπουργείου Ναυτιλίας να επιτρέψει τη δρομολόγηση του πλοίου για όσο διάστημα παραμένει υπό επισκευή το "European Express" απέστειλε στους αρμόδιους φορείς η "NEL Lines". Επιπλέον, αντιδρά στην έγκριση προσωρινών δρομολογίων τoυ "Blue Star Ithaki".

Ειδικότερα, την κοινοποιεί προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιο Μπούσιο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νικόλαο Ζωίδη, τη βουλευτή Σάμου Αγνή Καλογερή, τον Δήμαρχο Σάμου Στέλιο Θάνο, τον Δήμαρχο Ικαρίας Χριστόδουλο Σταυρινάδη, τον Δήμαρχο Φούρνων Ιωάννη Μαρούση, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αθανάσιο Γιακαλή και τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους. 

Σε αυτήν αναφέρει αναλυτικά τα εξής :

"Κύριοι,

Σε απάντηση του σήματός σας όπου απορρίπτετε το αίτημά μας για τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ από 27/01-02/02/14 (2 δρομολόγια από Πειραιά-Εύδηλο-Άγιο Κήρυκο-Φούρνοι-Καρλόβασι-Βαθύ, ημέρες Δευτέρα και Παρασκευή μετ' επιστροφής και 2 δρομολόγια από Καβάλα-Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο μετ' επιστροφής), σας γνωρίζουμε τα κάτωθι :

α) Το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ θα παραμείνει στο Βαθύ Σάμου από Δευτέρα 27/01/14 έως Τρίτη 28/01/14 16:40, ώστε να ενταχθεί στα κανονικά του δρομολόγια έως το Σάββατο 01/02/14, άφιξη στο Βαθύ 21:30.

β) Παρακαλούμε εγκρίνατε τα συνδυαστικά δρομολόγια των πλοίων Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ από 02/02/14 και Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS από 03/02/14, βάσει του αιτήματός μας.

Παρατηρήσεις :

1. Μας προξενεί μεγάλη έκπληξη η έγκριση δρομολογίων της εβδομάδας 27/01/14 έως 02/02/14 των 2 δρομολογίων (Τρίτη και Σάββατο) πλοίου άλλης ακτοπλοϊκής εταιρείας που θα προσεγγίζει μόνο 2 λιμάνια της γραμμής (Εύδηλο, Καρλόβασι) και η απόρριψη των πάλι 2 δικών μας δρομολογίων κατά ημέρες Δευτέρα και Παρασκευή σε 5 λιμάνια της γραμμής (Εύδηλο, Άγιο Κήρυκο, Φούρνοι, Καρλόβασι, Βαθύ). Ελπίζουμε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας και οι φορείς Αγίου Κηρύκου, Φούρνων και Βαθέως θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τη λύση αυτή.

2. Τα συνδυαστικά δρομολόγια από 02/02/14 των πλοίων Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ και Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS δεν παρεκκλίνουν καθόλου από την σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας και αποδοχής ελεύθερης δρομολόγησης, καθόσον εξασφαλίζονται :

α) 3 δρομολόγια την εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή από Πειραιά-Ικαρία-Φούρνοι-Σάμο με επιστροφή Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή.

β) επίσης εξασφαλίζεται πλήρως η σύμβαση 81/2009 του Βορείου Αιγαίου με 2 δρομολόγια από Καβάλα και 1 από Θεσσαλονίκη. Επιπλέον εξασφαλίζεται 3!!! φορές την εβδομάδα η σύνδεση Ικαρίας και Φούρνων με Θεσσαλονίκη και Καβάλα (αντί μιας μόνο σύνδεσης Ικαρία-Καβάλα που αναφέρει η σύμβαση).

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες η / και διευκρινίσεις.

Με τιμή,

Φίλιππος Συμενάκης

Διεύθυνση Εμπορικής Εκμετάλλευσης
"