AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιαν 2014

Στη Βουλή το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών στο ΕΠΑ.Λ Σάμου


Στη Βουλή έφερε το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών στην ειδικότητα Βρεφοκομίας και Νοσηλευτικής στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) Σάμου ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η εκλογική περιφέρεια του Νομού Σάμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Η ερώτηση αυτή αναφέρει τα εξής:

"κ. Υπουργέ,

Από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2013 μέχρι και σήμερα έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες και έχει ήδη ολοκληρωθεί η μισή σχολική χρονιά (το 1ο τετράμηνο).

Δυστυχώς με λύπη μου σας υπενθυμίζω πως υπάρχουν (όπως και σε πολλές άλλες πολλές περιοχές της χώρας) τεράστια προβλήματα για ακόμη μια φορά σε μια παραμεθόριο περιοχή όπως είναι η Σάμος.

Συγκεκριμένα στη Γ' Τάξη του ΕΠΑΛ Σάμου στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας με ειδικότητα Βρεφοκομίας και Νοσηλευτικής  φοιτούν 24 μαθητές, όπου πάνε αναγκαστικά όλους αυτούς τους μήνες μόνο 3 φορές την εβδομάδα στο σχολείο τους, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν καθηγητές ειδικότητας και κυρίως καθηγητές ειδικότητας σε μαθήματα που θα εξεταστούν σε λίγους μήνες στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Δηλαδή τα παιδιά αυτά δεν έχουν μέχρι στιγμής κάνει, ΟΥΤΕ μια ώρα μάθημα στα μαθήματα της ειδικότητας που επέλεξαν για το μέλλον τους.

Παρόλο που έχετε δεχθεί δεκάδες έγγραφα διαμαρτυρίας και γνωστοποίησης του προβλήματος και από τους ίδιους τους μαθητές, από τους γονείς τους, από την Διεύθυνση του ΕΠΑΛ, τον Δήμαρχο, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, αλλά και την Βουλευτή Σάμου, δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της χαώδους αυτής κατάστασης είναι πως λόγω της έλλειψης καθηγητών οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου για τους μετεξεταστέους δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως πληροφορούμε από μαθητές ετοιμάζεται να απομακρυνθεί ακόμη και η διευθύντρια του ΕΠΑΛ.

Κύριε υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί μια μεγάλη ανισότητα γι’ αυτά τα παιδιά και παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της γνώσης και της μόρφωσης.

Κατόπιν όλων αυτών σας ερωτώ:

1. Πως θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά να συναγωνιστούν άλλα παιδιά σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, που έχουν καλυφθεί οι ανάγκες από ωρομίσθιους καθηγητές;
2. Πότε θα δοθεί ύλη σε αυτά τα παιδιά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Πανελληνίων εξετάσεων;
3. Θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες;
4. Αν ναι με ποιο τρόπο θα συμμετέχουν;
5. Πότε θα καλυφθούν οι ώρες αυτές με καθηγητές, την υπόλοιπη σχολική χρονιά;
6. Πότε θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μετεξεταστέων του περασμένου Σεπτεμβρίου;
7. Πως θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες;
8. θα πάρουν απολυτήριο αυτά τα παιδιά;
9. Θα πάρουν Πτυχίο ειδικότητας;
10. Έχουν κατοχυρωμένο από εσάς το Συνταγματικό δικαίωμα τους για εκπαίδευση και ισονομία;
11. Μήπως τους στερείτε τα όνειρα που κάνουν για το μέλλον τους;
12. Πόσο ΑΜΕΣΑ μπορείτε να δώσετε λύση στο πρόβλημα;


Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
"