AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαρ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η παράδοση-παραλαβή Διοίκησης της 79 Α.Δ.Τ.Ε

Δεξιά ο νέος Διοικητής της 79 Α.Δ.Τ.Ε., Ταξίαρχος Χαράλαμπος Λαλούσης και αριστερά
 ο απερχόμενος Διοικητής, Ταξίαρχος Προκόπιος Παπαθανασίου. Φωτογραφία του Γιάννη Καρακωνσταντή.

Αλλαγή ηγεσίας από σήμερα στην 79 Α.Δ.Τ.Ε (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) στη Σάμο. Παρουσία των τοπικών αρχών, ο Ταξίαρχος Προκόπιος Παπαθανασίου που αποχωρεί παρέδωσε στο Στρατόπεδο "Αιμίλιος Πούλμαν" τα ηνία στον Ταξίαρχο Χαράλαμπο Λαλούση, που αναλαμβάνει πλέον Διοικητής.


Ο Ταξίαρχος Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.

Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (NATO Defence College).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών και στο Γ.Ε.Σ. Έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και του Γ.Ε.ΕΘ.Α από το 2006 έως το 2009, στο Γ.Ε.ΕΘ.Α/Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων/Τμήμα Διεθνών Οργανισμών ως Τμηματάρχης από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011, Επιτελάρχης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Έβρου από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑ/Γ.Ε.Σ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, Επιτελάρχης/Γ.Ε.Π.Σ από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.

Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ιστορίας.

Είναι γνώστης της αγγλικής γλώσσας, ενώ είναι άγαμος χωρίς παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή τελετή παράδοσης - παραλαβής:


























Ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Σάμου:



 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιάννης Καρακωνσταντής