AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαρ 2014

Η Π.Ν.Ο θα ελέγξει το "European Express"...


Σε έλεγχο και στο "European Express" που φτάνει αύριο στον Πειραιά προτίθεται να προχωρήσει την Παρασκευή κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο), για να διαπιστώσει αν έχουν πληρωθεί ή όχι τα μέλη του πληρώματός του. Στο θέμα αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝEL Lines, Γιάννης Αβραντίνης.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα η Π.Ν.Ο ελέγχει τα πλοία των εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα, με σκοπό να μπλοκάρει όσα οι ναυτικοί τους δεν έχουν εξοφληθεί.

Μιλώντας, πάντως, το πρωί προς τους ναυτεργάτες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝEL Lines, Γιάννης Αβραντίνης, αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνά η ακτοπλοΐα και επισήμανε ότι επιθυμεί την πλήρη εξόφληση των πληρωμάτων στα υπό πλοιοκτησία διαχείριση πλοία της.

Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της Π.Ν.Ο, η ΝΕL, με έγγραφη δήλωσή της προς τη συνομοσπονδία των ναυτικών, εκχώρησε εγγράφως το ποσό του 1.200.000 ευρώ που διατηρεί και δικαιούται να λάβει από τη συμβαλλόμενη πιστώτρια τράπεζα Millennium και την καθολική της διάδοχο Τράπεζα Πειραιώς.

Έως τώρα η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αβραντίνης έχει θέσει στη διάθεση των μετόχων, αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς, την παραίτησή του και αναμένει επίσημη απάντηση.

Πάντως συνδικαλιστές της Π.Ν.Ο ξεκαθάριζαν ότι αν η ΝΕL δεν εξοφλήσει τις οφειλές της προς τα πληρώματα, δεν θα επιτρέψει την αναχώρηση των πλοίων της.

Σήμερα η ΝEL ανακοίνωσε ότι, λόγω προβλήματος σε ανεφοδιασμό με καύσιμα, δεν θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως την ερχόμενη Δευτέρα 31/3 τα δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου της "Αqua Spirit" από / προς Κυκλάδες...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ