AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Μαρ 2014

Η "Ανατροπή" προτείνει


Τις βασικές αρχές και δεσμεύσεις της ενόψει των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών έκαναν γνωστές η "Ανατροπή" και ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, που διεκδικεί τη Δημαρχία Σάμου.

Σύμφωνα με το σχετικό κείμενο θέσεων που παρουσίασαν, "η πρωταρχική αξία, οι βασικές αρχές και οι βασικές ενέργειες-δεσμεύσεις του συνδυασμού ‘Ανατροπή’ είναι :

* Πρωταρχική μας αξία:
Η βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας.

* Βασικές μας αρχές:

1. Ο δήμος δίπλα στον πολίτη

2. Η αναβάθμιση του νησιού μας.

* Βασικές ενέργειες – δεσμεύσεις:

- Καταγραφή και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

- Σύσταση γραφείου έρευνας και τοπικής οικονομίας.

- Λειτουργία γραφείου εσωτερικού ελέγχου και άμεσης πληροφόρησης.

- Καθιέρωση του θεσμού του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

- Αξιοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων ως προς τις γνώσεις, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

- Σύσταση και σωστή λειτουργία όλων των υπηρεσιακών μονάδων του δήμου στις τοπικές ή δημοτικές κοινότητες που χρειάζονται.

- Συνεργασία με τη Σχολή Θετικών Επιστημών Καρλοβάσου και τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας για επιστημονικές μελέτες και λύσεις στα προβλήματα του τόπου.

- Ενεργή και ουσιώδης στήριξη των εθελοντικών ομάδων, ώστε να αναδειχθεί ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η παράδοση, και το φυσικό κάλλος του νησιού.

- Εκτύπωση φυλλαδίου του πολίτη με χρήσιμα τηλέφωνα και υπηρεσίες, καθώς και οδηγίες σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών και θεομηνιών.

- Αξιοποίηση όλων των δημοτικών συμβούλων, ως υπεύθυνοι σε κάθε τοπική ή δημοτική κοινότητα, με υποχρεωτική παρουσία στις συνεδριάσεις των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων.

- Σύσταση γραφείου παροχής διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στις υπηρεσίες του δήμου ή στα Κ.Ε.Π.

- Καθιέρωση της συμμετοχικής δημοκρατίας με οργάνωση συνελεύσεων στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες. Στόχος η ενημέρωση, η δημόσια διαβούλευση, ο προγραμματισμός και ο απολογισμός έργου.

Η ‘Ανατροπή’ είναι εδώ... Η βασική της ιδέα είναι να ενώσει όλους τους πολίτες, μακριά από κόμματα και μικροπολιτικές για το συλλογικό  καλό. Όλους τους πολίτες,  την ίδια τη Σάμο μας.

Ο σχεδιασμός και οι βασικές ενέργειες επικεντρώνονται στο πώς θα οργανώσουμε τον Δήμο μας, ώστε να λειτουργεί αξιοκρατικά, με προγραμματισμό και ελεγχόμενα, τόσο από την Δημοτική Αρχή, όσο ακόμα περισσότερο από τους ίδιους τους πολίτες. Για μια χρηστή διαχείριση, με όραμα για ένα καλύτερο αύριο.

Στα πλαίσια αυτά, από τη μια θα αξιοποιηθούν όλες οι πηγές που σαν αποτέλεσμα θα έχουν την αύξηση των εσόδων, τα οποία με τη σειρά τους θα αποτελέσουν μοχλό για μια νέα δυναμική αρχή, και από την άλλη θα εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του θεσμικού πλαισίου και των κοινοτικών προγραμμάτων.

Στόχος είναι η αξιοποίηση των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού. Έτσι το τουριστικό προϊόν δεν μπορεί να ιδωθεί ανεξάρτητα από τον πρωτογενή τομέα, την ιστορία, το περιβάλλον, ακόμα και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η σημερινή κρίση δεν μας επιτρέπει μεγάλα λόγια και Θα. Αλλά πολλές δράσεις, σχεδιασμένες και προγραμματισμένες, ώστε να απαντούν και στα προβλήματα του Σήμερα και στις προκλήσεις ενός Αύριο που δεν μπορεί να περιμένει.

Με την ‘Ανατροπή’ όλοι μαζί… Ενωμένοι, με δημοκρατία, με τη συμμετοχή των πολιτών. Για την Σάμο που όλοι ονειρευόμαστε…

Για ένα Αύριο, που δεν θα μοιάζει με το μίζερο και ομιχλώδες παρόν
". 

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις της "Σαμιακής Ανατροπής":