AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαρ 2014

Απεργία και στη Σάμο στις 9 Απριλίου


Στην πανελλαδική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε, την Τετάρτη 9 Απριλίου, συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Εκφράζει και την αντίθεσή του με το περιεχόμενο της χθεσινής συμφωνίας Γ.Σ.Ε.Ε - εργοδοτών για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ειδικότερα, η Διοίκηση του τοπικού Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει στους εργαζόμενους την ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε, καθώς "για ακόμη φορά διάλεξε στρατόπεδο και τάχθηκε υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας και των μονοπωλίων. Ξεπούλησε τους εργαζόμενους για πολλοστή φορά. Απέδειξε τι θα πει 'κοινωνικός διάλογος' υπηρετώντας πιστά τα αφεντικά της.

Υπέγραψε ότι οι μισθοί θα παραμείνουν στα 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους νέους κάτω των 25 ετών και ότι τα επιδόματα θα υπολογίζονται σ' αυτούς τους λεηλατημένους μισθούς.

Συμφωνεί στο διαχωρισμό του μισθού ανάλογα με την ηλικία και ας γνωρίζει πολύ καλά ότι οι νέοι άνεργοι διπλασιάστηκαν. Ικανοποίησε τις απαιτήσεις του Σ.Ε.Β, αλλά και τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που επέβαλε αυτούς τους μισθούς
", αναφέρει, μεταξύ άλλων, και καλεί τους εργαζομένους να απαντήσουν έμπρακτα σε Γ.Σ.Ε.Ε και Σ.Ε.Β.

Να συμμετάσχουν στην επερχόμενη απεργία και στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 9/4 στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο του νησιού, αλλά και στην πορεία και τις ομιλίες που θα ακολουθήσουν στην πλατεία Πυθαγόρα.