AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαρ 2014

Η Χριστιάνα Καλογήρου υποψήφια Περιφερειάρχης Βορειου Αιγαίου


Την υποψηφιότητά της για τη θέση της Περιφερειάρχου Βορειου Αιγαίου ανακοίνωσε σήμερα επίσημα η οικονομολόγος, Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου. Στο συνδυασμό της κατεβαίνει ως υποψήφιος Αντπεριφερειάρχης Σάμου ο Νίκος Κατρακάζος.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Καλογήρου αναφέρει αναλυτικά:

"Απευθύνομαι στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου για να δηλώσω την απόφασή μου να είμαι υποψήφια Περιφερειάρχης στις εκλογές του Μαΐου. Μαζί μου στην μεγάλη και κοινή προσπάθεια που ξεκινάμε είναι ως χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες οι:

    Σταμάτης Κάρμαντζης - Δικαστικός επιμελητής (ΧΙΟΣ)


    Νίκος Κατρακάζος - Οικονομολόγος, τουριστικός πράκτορας (ΣΑΜΟΣ)

    
 Στρατής Κύτελης - Ιατρός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λέσβου (ΛΕΣΒΟΣ)

Στην κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα μας, η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου χρειάζεται σήμερα μια νέα αρχή, ικανή να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, που τόσο έχει δοκιμαστεί και δοκιμάζεται από την κρίση.

Σε μια εποχή με νέες ανάγκες και νέες απαιτήσεις επιβάλλεται να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που οι νέες συνθήκες διαμορφώνουν.

Συμμετέχω ως Υποψήφια Περιφερειάρχης σε αυτή την προσπάθεια, γιατί πιστεύω στις δυνατότητές μας, στις δυνάμεις των νησιών μας και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων τους.

Δεν θα αρκεστούμε στις διακηρύξεις. Προτάσεις και λύσεις μας χρειάζονται. Προτάσεις για την ανάπτυξη, λύσεις για την ανεργία, θέσεις για την κοινωνική συνοχή.

Για μια ολοκληρωμένη, συγκεκριμένη και ρεαλιστική πολιτική για τα νησιά μας.

Είμαι εδώ παρούσα, μαζί με τους συνεργάτες μου, για να δουλέψουμε, με αποφασιστικότητα, με δημιουργικότητα και με εντιμότητα.

Στη μάχη αυτή στρατεύομαι με την εμπειρία και τη γνώση που έχω αποκτήσει, ώστε με την απόφαση των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου, να κάνουμε ένα δημιουργικό βήμα μπροστά.

Στην προεκλογική περίοδο που αρχίζει, σε επικοινωνία και διάλογο με τους πολίτες, θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτάσεις, τις λύσεις και τις θέσεις μας.

Τους καλούμε μαζί να προχωρήσουμε.

Γιατί είμαστε εμείς που θα ορίσουμε το μέλλον μας
".


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε το 1964. Από τα φοιτητικά της χρόνια, ευαισθητοποιημένη στα κοινά, αναπτύσσει έντονη πολιτική δραστηριότητα. Το 2004, εκλέγεται βουλευτής νομού Λέσβου και κατά τη θητεία της διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Προστασίας Περιβάλλοντος, καθώς και της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, όπου παρήγαγε ένα αξιοσημείωτο έργο. Με την εισήγησή της "Η νησιωτική πολιτική ως αναπόσπαστο τμήμα των πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης" το 2005, να γίνεται ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα της Βουλής. Εισηγήθηκε, επίσης, τη συνταγματική κατοχύρωση (άρθρο 101) της μέριμνας για τις ειδικές συνθήκες των νησιωτικών περιοχών. Από το 2012 βρίσκεται στη θέση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται και συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες πολιτών (συνέδρια, εκδηλώσεις) για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και για θέματα που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα.

Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης μεγάλων έργων. Έχει εκπονήσει σημαντικές μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Σήμερα, είναι υποψήφια Περιφερειάρχης για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Νίκος Κατρακάζος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου με το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου

 "Επίσημα σήμερα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Χριστιάνας Καλογήρου ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για το Βόρειο Αιγαίο  και φυσικά για τα νησιά μας την Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους. Μια προσπάθεια που στηρίζεται στην όρεξη στο όραμα το σχέδιο αλλά και την εμπειρία . Μια προσπάθεια αντιστροφής της συνεχούς φθίνουσας πορείας που ο τόπος μας βιώνει με το χειρότερο τρόπο.

 Φυσικά για όλους εμάς που ζούμε κάτω από τις δύσκολες συνθήκες, στα πλαίσια της μεγάλης κρίσης που πλήττει τη πατρίδα μας , αλλά  και των επιπρόσθετων  μεγάλων προβλημάτων της περιοχής μας ο αγώνας δεν ξεκινάει τώρα έχει ξεκινήσει πολύ πριν και είναι καθημερινός και σκληρός στο χώρο που ο καθένας μας ζει και εργάζεται. 


Εγώ επιλέγω το δρόμο το δύσκολο, το δρόμο της συμμετοχής. Δεν θα ήθελα  να είμαι απών από αυτή τη προσπάθεια. Ζητώ τη βοήθεια σας και την εμπιστοσύνη σας. Πιστεύω ότι μετά από μια μακρά πορεία στη κοινωνία μας, γνωρίζοντας βαθιά τα προβλήματα του τόπου μας,  έχω το δικαίωμα να ζητήσω να μου δοθεί η ευκαιρία να αποδείξω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι ότι υπάρχει και άλλος δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε.


Ζητάω από το καθένα σας ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης ή ιδεολογικής προτίμησης, ηλικίας  και επαγγέλματος, να ενώσουμε την αγάπη μας για τον υπέροχο τόπο μας και να αποτελέσουμε μια ισχυρή  ομάδα που επιτέλους θα αντιστρέψει τη φθίνουσα πορεία.


Εξάλλου στις αυτοδιοίκητες εκλογές δεν εκλέγουμε κυβέρνηση, δεν εκλέγουμε  βουλευτή αλλά επιλέγουμε αυτούς που θεωρούμε άξιους και ικανούς για να προφέρουν στο τόπο.
"