AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαρ 2014

Από διοικητής στη Σάμο, τώρα Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής


Ο Αντιστράτηγος της Πυροσβεστικής Χαράλαμπος Αφάλης είναι από χθες ο ένας εκ των δύο νέων Υπαρχηγών του Σώματος, όπως αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιό του, στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων των Ανώτατων Αξιωματικών για το 2014. Μόλις τρία χρόνια πριν, υπηρετούσε ως διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, ενώ παρέμεινε και το 2012 στο Βόρειο Αιγαίο.

Αναλαμβάνει πλέον ως Υπαρχηγός Υποστήριξης, ενώ ο Αντιστράτηγος Διαμαντής Κανελλόπουλος προάγεται σε Υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Αντιστράτηγος Αφάλης γεννήθηκε το 1957 στη Βέργα Μεσσηνίας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το Δεκέμβριο του 1980, ενώ το 1991 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με τον βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε ως Υποδιοικητής της Π.Υ. Μεγαλόπολης, ως Διοικητής της Π.Υ. Αεροδρομίου Καλαμάτας και ως Υποδιοικητής και Διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας.

Το 2011 προήχθη στον βαθμό του Πυράρχου και τοποθετήθηκε Διοικητής της Π.Υ. Σάμου.

Το 2012 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου.

Το Φεβρουάριο του 2013 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και ανέλαβε καθήκοντα ως Προϊστάμενος Επιτελείου στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

Το Νοέμβριο του 2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος.

Το 2007, στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου στον Ταΰγετο, ως Υποδιοικητής της Π.Υ Καλαμάτας , υπέστη εγκαύματα β΄ βαθμού και παρά τον τραυματισμό του συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς να απουσιάσει ούτε στιγμή.

Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, απόφοιτος της Σχολής Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά) της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει μεταβεί σε εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό (Γαλλία, Βουλγαρία).

Στη διάρκεια της θητείας του στο Πυροσβεστικό Σώμα προήχθη κατ' επιλογή σε όλους τους βαθμούς.

Έχει τιμηθεί με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.