AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Οκτ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η σαμιώτικη κουζίνα και τα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ στη Σμύρνη!


Η σαμιώτικη κουζίνα και τα διεθνούς φήμης κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο φεστιβάλ γαστρονομίας "Best Cook Festival Izmir 2018" που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου στη Σμύρνη!

Η Σάμος έδωσε δυναμικά το "παρών" στο φεστιβάλ με τον Σαμιώτη executive chef, Ασλάνη Παντερλή, τα τοπικά προϊόντα αγροτοδιατροφής του νησιού και φυσικά το ξεχωριστό κρασί του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ).

Στο γαστρονομικό φεστιβάλ της Σμύρνης, το περίπτερο στο οποίο παρουσιάστηκαν τα προϊόντα της Σάμου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όχι μόνο Τούρκων, αλλά και διεθνών εκπροσώπων του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου. 

Ο Ασλάνης Παντερλής παρουσίασε εκεί μία συνταγή που περιλάμβανε στοιχεία δημιουργικής κουζίνας με έμπνευση και αφορμή την πατροπαράδοτη για τη Σάμο χρήση του «μοσχάτου» κρασιού στο μαγείρεμα: Αρνί παϊδάκι γαλλικής κοπής σιγομαγειρεμένο σε Samos Vin Doux, συνοδευόμενο από κροκέτα μουσακά, πανακότα από σαμιώτικο τυρί και ζελέ από παντζάρι.

Η σαμιακή συμμετοχή στο φεστιβάλ γαστρονομίας της Σμύρνης ήταν η μοναδική από την Ελλάδα και κέντρισε το ενδιαφέρον  των chef που συμμετείχαν αλλά και του πολυάριθμου κοινού.

Τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, με την αδιαμφισβήτητη αξία, είναι ιδιαιτέρως αγαπητά καθώς συνοδεύουν απολαυστικά όλα τα πιάτα της ελληνικής, μικρασιατικής αλλά και διεθνούς κουζίνας, ενώ τα γλυκά κρασιά συνταιριάζουν μοναδικά με δημιουργίες της ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή της Σάμου με τον executive chef Ασλάνη Παντερλή και τα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ στο φεστιβάλ γαστρονομίας "Best Cook Festival Izmir 2018" στη Σμύρνη!













Πηγή: SamiaAmpelos.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com