AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Οκτ 2018

Οριστικό: Φεύγει από την πόλη της Σάμου το hotspot!

Φωτογραφία: Fons van der Reep

Την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων και μεταναστών που λειτουργεί στην πόλη της Σάμου και να δημιουργηθεί άλλο, μεγαλύτερο στο νησί, εκτός της πόλεως, γνωστοποίησε στην περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και τον δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής, Ανδρέας Γκουγκουλής.

Όπως τους ενημέρωσε, το υπουργείο είναι έτοιμο να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες μετεγκατάστασης του ΚΥΤ (γνωστό και ως hotspot) σε χώρο εκτός αστικού ιστού. Τη δε ημέρα που θα λειτουργήσει το νέο ΚΥΤ, θα κλείσει ταυτόχρονα το υπάρχον.

Το νέο ΚΥΤ θα είναι δυναμικότητας 1.200 θέσεων (έναντι 648 του σημερινού), ενώ στο νησί θα λειτουργήσει και προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) 300 θέσεων.

Την απόφαση μετεγκατάστασης του ΚΥΤ Σάμου είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Βίτσας.

Σημειώνεται ότι στο ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου διαμένουν σήμερα περισσότερα από 4.300 άτομα, ενώ σε όλη τη Σάμο οι πρόσφυγες και μετανάστες ξεπερνούν πλέον τους 4.500.

Δείτε τη σχετική επιστολή με την οποία ο γενικός γραμματέας υποδοχής, Ανδρέας Γκουγκουλής γνωστοποιεί την απόφαση μετεγκατάστασης του ΚΥΤ Σάμου στην περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και τον δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο:


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com