AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαΐ 2019

Έκθεση των ΕΠΑΛ Σάμου στις 15/5


Έκθεση - εκδήλωση με τίτλο “Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί” διοργανώνει την Τετάρτη 15 Μαΐου το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την ανάδειξη του Επαγγελματικού Λυκείου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο των Λυκείων στην πόλη της Σάμου και θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό από τις 09:00 έως τις 13:00.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ασκήσεις και δοκίμια που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστηριακά μαθήματα των ΕΠΑ.Λ. που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου (Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου, Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου).

Η έκθεση διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για τον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης στο νησί. 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν οι μαθητές, καθώς και η δημοσιοποίηση και ανάδειξη στο κοινό των δυνατοτήτων αυτών των σχολείων. 

Επιπρόσθετος σκοπός της έκθεσης είναι η γνωστοποίηση των θεσμικών αλλαγών που υλοποιήθηκαν και αφορούν την αναμόρφωση της δομής του Επαγγελματικού Λυκείου, τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τη θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. καθώς και την έναρξη λειτουργίας του τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας στο Μαυρόγενειο ΕΠΑΛ Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα μοιραστεί στους επισκέπτες παραδοσιακή γιορτή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 19.00 στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σάμου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Νύφες και Γαμπροί», όπου θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικά χτενίσματα, κουρέματα και μακιγιάζ από τους μαθητές και τους καθηγητές των ειδικοτήτων Κομμωτικής και Αισθητικής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου και του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com