AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Μαΐ 2019

ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Σάμου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (9& 10/5) και ημερίδα (11/5)


Δύο ενδιαφέρουσες δράσεις οργανώνει το επόμενο διάστημα το Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.
 
Πιο αναλυτικά, η πρώτη, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), αφορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία "Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο", το οποίο θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαΐου στον χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβάσου, με τη συμμετοχή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Καρλοβάσου και των μαθητών του Γυμνασίου Καρλοβάσου.
 
Το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, σειρά έχει η ημερίδα με θέμα "Άνθρωπος με διαφορετικότητα, οικογένεια και σχολείο. Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις αντιδράσεις συμμαθητών, γονέων και του κοινωνικού συνόλου", που οργανώνει το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., σε συνεργασία με το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.
 
Ομιλήτριες θα είναι οι:
 
1. Ελένη Γκότση, παιδοψυχίατρος, που ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Παιδοψυχιατρική στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Σισμανόγλειου Γ.Ν.Α. Έχει εργαστεί στο κέντρο βρεφών ΜΗΤΕΡΑ. Έχει εκπαιδευτεί στη συστημική ψυχοθεραπεία, λαμβάνοντας τον τίτλο της οικογενειακής θεραπεύτριας. Αυτό το χρονικό διάστημα εργάζεται ιδιωτικά.
 
2. Αγγελική Φουστέρη, ιδιώτης ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος, λέκτορας Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκή συνεργάτιδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Αποφοίτησε από τα Αρσάκεια Σχολεία και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στον τομέα του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University of London/UCL) στην Εξελικτική Ψυχολογία και εν συνεχεία εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Κοινωνικής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Έχει πραγματοποιήσει επαγγελματικές μετεκπαιδεύσεις στη Μεγάλη Βρετανία στη συμβουλευτική παιδιών και γονέων σε δημόσια Βρετανικά ιδρύματα και στο νοσοκομείο St. Marys Hospital, καθώς και στις ΗΠΑ, στο Columbia University στη συστημική θεραπεία για επαγγελματίες του κλάδου. Έως σήμερα συνεχίζει τη ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση και εποπτεία στη συστημική ψυχοθεραπεία (ΑΚΜΑ). Έχει συνεργαστεί σε ιδιωτικά κέντρα ψυχικής υγείας, το νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες, το "Χαμόγελο του παιδιού" και τα "Παιδικά χωριά SOS" ως εξωτερική συνεργάτιδα.
 
Μετά την ημερίδα, θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης παρακολούθησης.