AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Μαΐ 2019

Περιοδείες της παράταξης του Νίκου Ζάχαρη σε χωριά της ανατολικής Σάμου

Από την περιοδεία στους Σπαθαραίους

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Νίκος Ζάχαρης, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους  του συνδυασμού "Η Σάμος αλλάΖΕΙ", συνέχισαν τη Δευτέρα και την Τρίτη τις επισκέψεις και τις περιοδείες τους σε διάφορα χωριά, στο πλαίσιο της προεκλογικής τους δραστηριότητας.

- Τη Δευτέρα το απόγευμα τα στελέχη της παράταξης επισκέφτηκαν τους Κουμαραδαίους, τον Πύργο και τους Σπαθαραίους, όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο της κοινότητας  Κώστα Παπασταματίου και κατοίκους του χωριού. 

-Την Τρίτη το απόγευμα επισκέφτηκαν τα χωριά Μανωλάτες και Βουρλιώτες, συνομίλησαν με κατοίκους και μοίρασαν προεκλογικό υλικό.

Από την περιοδεία στους Βουρλιώτες

Από την περιοδεία στους Μανωλάτες

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του συνδυασμού "άκουσαν τα προβλήματα, που είναι κοινά σε όλα τα χωριά και δεσμεύτηκαν:

Α. Να προωθήσουν την κατοχύρωση του ρόλου των συμβουλίων των κοινοτήτων, που μπορεί θεσμικά με τον Κλεισθένη να ενισχύονται, αλλά απαιτείται διαρκής και εναργής πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή για να υλοποιηθούν όλα αυτά που προβλέπονται (προϋπολογισμός κοινότητας, εκτέλεση εργασιών, λαϊκές συνελεύσεις) για να αποκτήσουν κύρος τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Β. Στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των απομακρυσμένων χωριών να προτείνουν τη δημιουργία του «κινητού ΚΕΠ», ώστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα υπάλληλοι του Δήμου/ΚΕΠ να πηγαίνουν προγραμματισμένα για 2 ώρες σε κάθε χωριό και να εκτελούν/βοηθούν  τα αιτήματα των κατοίκων για πιστοποιητικά, για πληρωμές (ύδρευσης, ΔΕΗ κ.α.) και λοιπές ηλεκτρονικές υπηρεσίες στα πλαίσια του ψηφιακά «έξυπνου» Δήμου.

Γ. Να κάνουν πράξη το αίτημα του προέδρου της κοινότητας Σπαθαραίων, ανά δίμηνο να καλούνται σε ανοιχτή σύσκεψη/δημοτικό συμβούλιο, όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων για να εισακούονται τα αιτήματα των χωριών και να δίνονται λύσεις στα προβλήματά τους, ώστε να μην είναι έρμαιοι στη διάθεση του κάθε αντιδήμαρχου ή Δήμαρχου.

Δ. Να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και στο σωστό χρόνο, το ζήτημα της αποκατάστασης στο δίκτυο των  αγροτικών δρόμων σε όλες τις ορεινές κοινότητες, γιατί υπάρχει εγκατάλειψη από την παρούσα δημοτική αρχή και άνιση μεταχείριση των χωριών".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com