AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαΐ 2019

Β. Κοσμάς: "Καμπανάκι κινδύνου για την υγεία κατοίκων κι επισκεπτών"

Ο Β. Κοσμάς, υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Για "τραγικές ελλείψεις" στην Υγεία στο νησί κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Βασίλης Κοσμάς, με αφορμή και περιστατικό που περιγράφει.
 
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (13/5) εξόρμησής τους οι υποψήφιοί της ήρθαν "αντιμέτωποι με ένα θλιβερό, όσο και εξοργιστικό φαινόμενο: συνάνθρωπός μας κείτονταν λιπόθυμος για αρκετή ώρα σε γειτονιά του Καρλοβάσου, χωρίς να μπορεί κάποιος να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και με το Κέντρο Υγείας να λέει οτι δεν υπάρχει ασθενοφόρο για να στείλει, καθώς με το υπάρχον προσωπικό μπορεί να κινείται μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί".
 
Σύμφωνα με τον κ. Κοσμά, "δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι ένα από τα πολλά συμβάντα στο νησί μας που συνεχίζουν να χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του.
 
Η εμπορευματοποίηση της Υγείας, η υποστελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων και του ΕΚΑΒ είναι σταθερά στοιχεία της πολιτικής που βλέπει την υγεία στη λογική κόστους-οφέλους κι όχι με βάση τις ανάγκες για την πρόληψη και θεραπεία του πληθυσμού. Αυτή είναι η αιτία της υποστελέχωσης των υπηρεσιών Υγείας. Αυτή την πολιτική υπηρετούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες. Αυτή την πολιτική στηρίζουν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και οι εκλεκτοί τους στην τοπική διοίκηση. Είναι διακηρυγμένος στόχος όλων τους να περάσει, σε πρώτη φάση, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην τοπική διοίκηση, ενισχύοντας δήθεν την αυτοτέλεια των δήμων. Στην ουσία θα σημάνει περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και βαθιά το χέρι στην τσέπη για όποιον δεν προγραμματίζει να αρρωστήσει όταν είναι εδώ το ασθενοφόρο".
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου επισημαίνει ότι "οι διεκδικήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος της περιοχής μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς καμιά εμπλοκή επιχειρήσεων, για πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας στις πόλεις και τα χωριά μας πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης της νέας δημοτικής αρχής".
 
"Στις 26 Μάη μαυρίζουμε αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας με την πολιτική τους. Να θριαμβεύσει παντού το κόκκινο χρώμα της ζωής και του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας" καταλήγει ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Βασίλης Κοσμάς.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com