AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαΐ 2019

Τιμητική βράβευση αριστούχας Σαμιώτισσας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Φωτογραφία: SamiakonVima.blogspot.gr

Η Σαμιώτισσα Έλενα Ζαφείρη βραβεύτηκε ανάμεσα στους "Πρώτους εκ των Πρώτων" απόφοιτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Με το πρόγραμμα αυτό επιβραβεύονται κάθε χρόνο οι αριστούχοι απόφοιτοι που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2018-2019 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα από τον νομό Σάμου και το Γενικό Λύκειο Σάμου, η Έλενα Ζαφείρη εισήχθη με αριθμό μορίων 18.516 στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στο νομό Σάμου διακρίθηκαν 2 μαθητές σε 11 σχολεία.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, Γιώργο Ζανιά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία.

Φωτογραφία: Eurobank

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, καθ. Γιώργος Ζανιάς, απευθυνόμενος στους βραβευθέντες σημείωσε πως "δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ πως η επένδυση στη γνώση αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση της ζωής τους". Ο κ. Ζανιάς κάνοντας ειδική αναφορά στο brain drain, τόνισε πως: "οφείλουμε να δώσουμε το ταχύτερο τις περισσότερες δυνατές ευκαιρίες επιστροφής σε αυτή τη γενιά όσο ακόμη τα περισσότερα μέλη της είναι σε μια φάση της ζωής τους που μπορούν να ξαναγυρίσουν. 

Στη Eurobank πιστεύουμε πως αυτή είναι μια προτεραιότητα για όλους – το κράτος αλλά και τις επιχειρήσεις. Και γι’ αυτό έχουμε στρέψει σε αυτή την κατεύθυνση πολλές από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες μας. Μέσα σε δύσκολες μερικές φορές συνθήκες, στηρίζουμε με συνέπεια τις πρωτοπόρες, δημιουργικές ελληνικές επιχειρήσεις. 

Δίνουμε προβάδισμα σε εκείνες που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα αλλά με ευρείς ορίζοντες, που επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη, που διεκδικούν τη θέση τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, κάτι βέβαια που έχει ως προϋπόθεση και αποτέλεσμα ταυτόχρονα τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης υψηλής ποιότητας, υψηλότερα αμειβόμενες και με καλύτερες προοπτικές".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com