AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Αυγ 2019

Κ.Υ. Καρλοβάσου: Δεν υπάρχει έλλειψη απινιδωτών


Την έλλειψη απινιδωτών στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου διαψεύδει με ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Κ.Υ., Γιώργος Υφαντής. Εν τω μεταξύ, για υποστελέχωση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στο νησί κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Τα δύο θέματα ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή την πρόσφατη απώλεια του 20χρονου Νίκου Μαθιού στο Καρλόβασι.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του για τους απινιδωτές ο κ. Υφαντής αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την απουσία απινιδωτή στο ΚΥ Καρλοβασίου, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι το ΚΥ Καρλοβασίου διαθέτει λειτουργικούς απινιδωτές σε επαρκή αριθμό. Επιπλέον, σε ότι αφορά τα δύο ασθενοφόρα που ανήκουν στο ΚΥ Καρλοβασίου, έκαστο διαθέτει λειτουργικό απινιδωτή. 
Επισημαίνεται τέλος, ότι προ τριετίας περίπου το ΚΥ Καρλοβασίου παραχώρησε στο ΓΝ Σάμου απινιδωτές προς χρήση. 
Επομένως, δεν ευσταθούν τα όσα δημοσιεύονται περί ανυπαρξίας απινιδωτών στο φορέα μας και δεν κρίνεται απαραίτητη η όποια ενέργεια από πλευράς πολιτών ή φορέων –τους οποίους και ευχαριστούμε για την πρόθεση- περί παραχώρησής τους στην υπηρεσία μας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας Αντώνης Ιγγλέσης προσφέρθηκε να δωρίσει 14 απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία του Καρλοβάσου για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που υφίστανται καρδιακή ανακοπή στον δρόμο. 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία