AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Σεπ 2019

Εκδηλώσεις μνήμης στις 15/9 στη Σάμο για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μ.Ασίας


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στη Σάμο οι καθιερωμένες εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.

Έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, που είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

Στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία  στην εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Λόφο της Ψιλής Άμμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Μετά τη δοξολογία θα αναγνωστεί επιμνημόσυνος λόγος από τη φιλόλογο Κάτια Καλύβα.

Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο καλλιμάρμαρο μνημείο στο Λόφο της Ψιλής Άμμου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους: αντιπεριφερειάρχη Σάμου, βουλευτή Σάμου, ταξίαρχο διοικητή της 79ης ΑΔΤΕ, δήμαρχο Σάμου, πρόεδρο του Φιλοτεχνικού Ομίλου, πρόεδρο Συλλόγου Μικρασιατών.

Στο τέλος θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των νεκρών και θα ανακρουστεί ο Εθνικός Ύμνος.

Στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης θα πραγματοποιηθούν επίσης:

- Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου.

- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών, από τη δύση του  ηλίου της 15ης Σεπτεμβρίου, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com