AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Σεπ 2019

Κάτοικοι-καταστηματάρχες Κ. Σταμάτη: "Να σταματήσει να είναι γκέτο ο δρόμος"

Φωτογραφία από τη σελίδα του Κarel Schut στο facebook

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους τοπικούς φορείς απέστειλαν κάτοικοι και καταστηματάρχες του εμπορικού δρόμου της Καπετάν Σταμάτη στην πόλη της Σάμου.

Πιο αναλυτικά, απευθυνόμενοι στον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Σαμίων, τον αντιπεριφερειάρχη, τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, το Επιμελητήριο και την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, υπογράφουν κείμενο στο οποίο αναφέρουν-περιγράφουν τα εξής:

"Οι παρακάτω υπογράφοντες (επιχειρήσεις & κάτοικοι) οι οποίοι δραστηριοποιούμαστε-διαμένουμε επί της οδού Καπετάν Σταμάτη, του κεντρικότερου εμπορικού δρόμου της πόλης της Σάμου, μέσω αυτής της επιστολής διαμαρτυρίας θέλουμε να κάνουμε γνωστό, να αναδείξουμε και να διαμαρτυρηθούμε για το μεγάλο πρόβλημα που βιώνουμε εδώ και μεγάλο διάστημα. Είναι σε όλους μας γνωστή η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας λόγω του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. Με κάθε γωνιά της να έχει κατακλειστεί από απροσδιόριστο αριθμό μεταναστών - προσφύγων (έτσι τουλάχιστον αποκαλούνται από τις επίσημες αρχές), οι οποίοι πολλοί από αυτούς συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν αρμόζει σε έναν τόπο που τους έχει δεχτεί και τους φιλοξενεί, σε βάρος μάλιστα της καθημερινής ζωής των κατοίκων του.

Ειδικότερα στον εμπορικό δρόμο της οδού Καπετάν Σταμάτη, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων (το μεσημέρι αλλά κυρίως το βράδυ), ο δρόμος κατακλύζεται κυριολεκτικά από μεγάλο αριθμό αλλοδαπών κάθε εθνικότητας, οι οποίοι με τα κινητά ανά χείρας, καταλαμβάνουν τις εισόδους των καταστημάτων μας (κάθονται όπου βρουν) και ασχολούνται με το αγαπημένο τους σπορ, το "σερφάρισμα" στο διαδίκτυο. Προφανώς για τον απλούστατο λόγο ότι η περιοχή τους βολεύει, καθώς κάποιοι "καλοθελητές" έχουν αφήσει ανοιχτά τα WiFi τους, έχοντας δώσει προφανώς και τους κωδικούς τους. 

Αποτέλεσμα είναι ο δρόμος από κάποια ώρα και μετά να θυμίζει κυριολεκτικά "γκέτο", με συνέπεια να δημιουργείται μια πολύ άσχημη κατάσταση, λόγω της φασαρίας που γίνεται, ενώ εννοείται ότι και κάποιος πολίτης (και ειδικά με παιδιά) θα το σκεφτεί πολύ να περάσει από εκεί. 

Επιπλέον αυτών, από τους συγκεκριμένους δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στις περιουσίες μας, καθώς κατά την παραμονή τους λερώνουν ασύστολα, αφήνουν σημάδια και αποτυπώματα σε τοίχους - βιτρίνες κλπ, σκουπίδια, ακόμα και περιττώματα (!!!), ενώ πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να συμβούν και πολύ χειρότερα. 

Αυτή η κατάσταση επικρατεί μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Πραγματικά είναι αδύνατο να περιγραφεί το σκηνικό που δημιουργείται σε λίγες μόνο γραμμές μιας επιστολής διαμαρτυρίας, αλλά το πιο αδιανόητο είναι ότι όλα αυτά γίνονται ανεξέλεγκτα, χωρίς καμία αστυνόμευση και χωρίς κανένας "αρμόδιος" να δίνει την οποιαδήποτε σημασία ή ενδιαφέρον! 

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που φοβόμαστε και οι ίδιοι να τους κάνουμε οποιαδήποτε σύσταση -επίπληξη, για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με χειρότερες καταστάσεις.

Ως φιλήσυχοι πολίτες, σαν πρώτο βήμα αντίδρασης επιλέξαμε να συντάξουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας και ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ: 

Επιτέλους να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση! 

Να επανέλθει ο εμπορικός μας δρόμος, στην πρότερή του ήσυχη καθημερινή ζωή. 

Να νιώσουμε επιτέλους ότι κάποιος μας προστατεύει σ' αυτόν τον τόπο, που αγαπάμε, διαλέξαμε να μείνουμε, να κάνουμε οικογένειες και να δραστηριοποιηθούμε σε μια δουλειά! 

Απαιτούμε ως Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες τα αυτονόητα, σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Για τις ζωές μας, για τις οικογένειές μας, για τις δουλειές μας, για την πόλη μας!!!

Σάμος,

Με τιμή

Οι παρακάτω υπογράφοντες (επιχειρήσεις & κάτοικοι)":

 
 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com