AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Σεπ 2019

Ροταριανός Όμιλος Σάμος: Βράβευσε τον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα


Πανηγυρική συνεστίαση οργάνωσε το Σάββατο στο ξενοδοχείο "Doryssa", στο Πυθαγόρειο, ο Ροταριανός Όμιλος Σάμος. Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας, ο οποίος βραβεύθηκε από τον τοπικό Ροταριανό Όμιλο για το έργο, την προσφορά και την εν γένει προσωπικότητά του.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της δημοσιογραφίας, του επιχειρηματικού χώρου, μέλη και φίλοι του Ομίλου.


 Ο ίδιος ο Κώστας Χαρδαβέλλας έχει πει πως "από την ημέρα που έμαθα να γράφω, ήξερα ότι θα γίνω δημοσιογράφος". Αυτή η φράση είναι το "βιογραφικό" του. Tο "ταξίδι" του στο μαγικό κόσμο της δημοσιογραφίας ξεκίνησε σε ηλικία 18 ετών. Ήταν πάντα ρεπόρτερ, πάντα στους "δρόμους της φωτιάς", σε πολέμους, σε παγκόσμια γεγονότα, σε εθνικές τραγωδίες.
Δηλώνει "εφημεριδάς" από κούνια. Πρώτα στο "Έθνος" και μετά σε "Απογευματινή", "Ελευθεροτυπία" (από τους ιδρυτές της το 1975), "ΤΑ ΝΕΑ" και "Real News".
Μετρά 40 χρόνια στην τηλεόραση. Κάπου 1.700 εκπομπές, περισσότερες από 5.000 ώρες στον "τηλεοπτικό αέρα". Από το 1977 στην ΕΡΤ με την εκπομπή "Πρόσκληση στο στούντιο", μετά στους θρυλικούς "Ρεπόρτερς" με Γ. Δημαρά και Γ. Λιάνη κι ύστερα σε MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, ANT-1, ΝΕΤ, ALTER, EPSILON. BLUE SKY.
Έκανε και ραδιόφωνο, στον ΣΚΑΪ 100.3, τον Real 97.8 και τον Alpha 989.
Είναι ο δημιουργός της διαδικτυακής εφημερίδας Newsbomb.gr, από την οποία αποχώρησε όταν αυτή κατέκτησε την πρώτη θέση της επισκεψιμότητας.
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων. Τα δύο πρώτα, "Το έπος του Πολυτεχνείου"- Εκδόσεις Χρυσ. Παπαχρυσάνθου και "Όσα δεν είπα και δεν έγραψα"-Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, φέρουν μόνο τη δική του υπογραφή. Τα δύο επόμενα τα συνυπογράφει με τον γιο του Κωνσταντίνο. Είναι το βιωματικό "Κώστας Χαρδαβέλλας-Το ζεϊμπέκικο του νικητή"- Εκδόσεις Πατάκη, στο οποίο περιγράφεται η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο το 2009, και το μυθιστόρημα "12 γυναίκες", από τις Εκδόσεις κεανός".
Είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα Μαρία Παναγοπούλου κι έχουν έναν 26χρονο γιο, τον Κωνσταντίνο, που είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος.



Φωτογραφίες: Ροταριανός Όμιλος Σάμος