AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Νοε 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στον Πειραιά το Ιερό λείψανο του Αγ. Γεωργίου από τη Σάμο!


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχτηκε την Πέμπτη η Ενορία του Αγίου Νικολάου Πειραιώς το Ιερό λείψανο του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου.                                                                                                          

Συνοδεία της Τροχαίας Πειραιά και της ομάδας ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου το μετέφερε από το νησί.

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με τη συνοδεία του Ιερού Κλήρου, του αγήματος του Λιμενικού Σώματος, της φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά, Σχολείων της ενορίας και πλήθος κόσμου παρέλαβαν το Ιερό λείψανο.

Τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στον Ναό, από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος είπε: «Μας αξιώνει η Χάρις του Θεού σήμερα να ζούμε ένα μεγάλο θαύμα καθώς υποδεχόμαστε ένα γνήσιο τέκνο Του. Τον παμέγιστον του Χριστού στρατηλάτην, τον πτωχών υπερασπιστήν, των ασθενούντων τον ιατρόν, τον μέγαν Τροπαιφόρον Γεώργιον. Η χάρις του Αγίου Θεού διαπορθμεύει δια του Αγίου την μεγαλειώδη πνοή της Αναστάσεως του ιδρυτού της πίστεως μας. Το δε θάρρος το ακατάβλητο το ακατανίκητο του Αγίου να ενεργοποιεί τις ψυχές μας, για την υπέρβαση της καθημερινότητάς και δια την κατάκτησιν της Βασιλείας του Θεού».

Την Παρασκευή το βράδυ τελείται Ιερά αγρυπνία και ψάλλονται τα εγκώμια του Αγίου Γεωργίου.

Το Ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. 

Καθημερινά τελείται στον Ναό Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση στις 12:00 το μεσημέρι και Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στις 5 το απόγευμα.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, που έφθασε στον Πειραιά από τη Σάμο!


  










Πηγή: piraeuspress.gr