AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Νοε 2019

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Σάμος γιόρτασε την Ένωση με την Ελλάδα!


Με μια λαμπρή παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η Σάμος πανηγύρισε την Κυριακή την 107η επέτειο της Ένωσής της με την Ελλάδα!

Είχε προηγηθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσεβίου, και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη στην παραλιακή οδό.

Στην παρέλαση που ακολούθησε συμμετείχαν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως Σάμου, αντιπροσωπείες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από όλο το νησί, πρόσκοποι, οδηγοί, το Λύκειο Ελληνίδων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων του νησιού με παραδοσιακές ενδυμασίες και τμήματα του Στρατού Ξηράς, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων στην παραλιακή οδό, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο!


Δείτε στη συνέχεια δεκάδες φωτογραφίες από την παρέλαση και τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις στην παραλιακή λεωφόρο Θεμιστοκλή Σοφούλη της πόλης της Σάμου!