AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Νοε 2019

Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος χρηματοδότησης στους Πολιτιστικούς συλλόγους  του Βορείου Αιγαίου οι οποίοι προγραμματίζουν δράσεις Πολιτισμού τοπικού χαρακτήρα για το 2020 απευθύνει η τοπική Περιφέρεια, στο πλαίσιο ανάδειξης της Πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών και για να εκπονήσει έναν συνολικό οικονομικό προγραμματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, οι δικαιούχοι των επιχορηγήσεων πρέπει να είναι πολιτιστικοί σύλλογοι ή σωματεία που εδρεύουν εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και οι προγραμματισμένες δράσεις τους για το 2020 να έχουν στόχο την ανάδειξη και προβολή της διαχρονικής ιδιαιτερότητας των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων των νησιών του Βορείου Αιγαίου σε όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς.

Οι συνολικές επιχορηγήσεις θα είναι στο πλαίσιο του προβλεπόμενου ποσού στον προϋπολογισμό του 2020 και δεν μπορούν να δοθούν προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες σωματείων ή συλλόγων, παρά μόνο το κόστος της πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων στις περιοχές δράσεις τους.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1. Ο φορέας που αιτείται την επιχορήγηση πρέπει να υποβάλλει προς την Περιφέρεια αίτηση, με την οποία να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που αιτείται να χρηματοδοτηθούν, με αναλυτικό προϋπολογισμό εξόδων και προσδιορισμό του χρόνου και τόπου πραγματοποίησής τους.

2. Απολογισμός δράσεων του συλλόγου ή σωματείου έτους 2018.

3. Καταστατικό του συλλόγου.

4. Πρακτικά του δ.σ. σχετικά με τη σύστασή του σε σώμα.

5. Ορισμός νόμιμου εκπροσώπου του συλλόγου.

6. Ορισμός μέλους για την είσπραξη.

7. Αντίγραφα από το TAXIS που να αποδεικνύουν ότι ο σύλλογος είναι φορολογικά ενεργός.

8. Για επιχορηγήσεις άνω των 3.000 ευρώ, απαιτείται και εγγραφή στο μητρώο επιχορηγούμενων φορέων (ΔΙΑΥΓΕΙΑ) του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail: politismos@pvaigaiou.gov.gr έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12μ.μ.

Περισσότερα στοιχεία οι Πολιτιστικοί σύλλογοι ή τα σωματεία που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση θα βρουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. Από το link αυτό θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο Έντυπο Υποβολής Αίτησης Επιχορήγησης.

Οι δικαιούχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης χρηματοδότησης, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α΄75) όσον αφορά την αλήθεια, ακρίβεια και πληρότητα των στοιχείων που αναφέρονται σε αυτήν. Ανακρίβεια στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Εφιστάται η προσοχή στους δικαιούχους, η υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης να πραγματοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την καταληκτική ημερομηνία και ώρα, καθώς για να θεωρηθεί ότι η διαδικασία υποβολής ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα, θα πρέπει η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης να οριστικοποιηθεί πριν την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προτάσεων έργων του τρέχοντος κύκλου τής εν λόγω δράσης.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com