AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Νοε 2019

ΒΙΝΤΕΟ: Η γιατρός της Σάμου που παλεύει ολομόναχη για χιλιάδες παιδιά


Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, μητέρα 4 παιδιών, άριστη στη δουλειά της, που υπηρετεί με το παραπάνω τη δημόσια Υγεία και τους πρόσφυγες, τόσες μικρές και αθώες ψυχές που φτάνουν κατά κύματα στο ακριτικό νησί των 35.000 κατοίκων και έχουν ανάγκη από περίθαλψη. Η Δήμητρα Λάμπρου, η μοναδική παιδίατρος του δημόσιου νοσοκομείου της Σάμου, καλύπτει τις ανάγκες της παιδιατρικής, αλλά και της μαιευτικής κλινικής.

Είναι μόνη της. Ολομόναχη. Μια αφανής ηρωίδα. Από τον Δεκέμβριο του 2018. Το δαιδαλώδες σύστημα, η κρίση, η έλλειψη κονδυλίων, συνετέλεσαν σε αυτό.

Κάνει θυσίες, υπερβαίνει εαυτόν, περιθάλπει τον τοπικό πληθυσμό, νεαρά παιδιά της Σάμου, προσφυγόπουλα, σώζει ζωές, διαχειρίζεται μαζικά περιστατικά. Μέσα σε 349 μέρες παραμονής στο νησί έχει πάρει άδεια μόνο τεσσάρων ημερών. Και η ίδια, κοιτώντας ταπεινά την κάμερα του mydimosio.gr, λέει: "Τη δουλειά μου κάνω". Τόσο ταπεινή.

   

Ελπίζουμε το βίντεο να φτάσει και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να δώσει μία λύση.

Κοινοποιήστε το βίντεο, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσουμε να λυθεί το θέμα. Μπορούμε. Όλοι μαζί.

* Οι «Ήρωες του Δημοσίου» σε σκηνοθεσία του Στέφανου Σιταρά, είναι η νέα σειρά βίντεο του MyDimosio που φέρνει στις οθόνες εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα, οι οποίοι τόλμησαν να κάνουν τη διαφορά. Με απλά λόγια, οι «Ήρωες του Δημοσίου» είναι οι άνθρωποι που θέλουμε να βρίσκουμε μπροστά μας κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με το ελληνικό κράτος ή κάθε φορά που το κράτος καλείται να μας βοηθήσει.

mydimosio.gr