AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Δεκ 2019

Κ. Μουτζούρης: Περιμένουμε αντιδράσεις μέχρι αύριο, διαφορετικά θα αντιδράσουμε

Φωτογραφία: ΕΡΑ Αιγαίου

Κλειστές έμειναν σήμερα οι υπηρεσίες δήμων και Περιφέρειας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μετά την απόφαση περιφερειάρχη και δημάρχων ως ένα πρώτο δείγμα αντίδρασης στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη δημιουργία νέων δομών προσφύγων στα νησιά. Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Πιο αναλυτικά, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου Στρατής Κύτελης και Ταξιάρχης Βέρρος, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι "αυτή είναι μία πρώτη αντίδραση όπως είχε αποφασιστεί σε συνεννόηση με τους δημάρχους. Περιμένουμε αντιδράσεις μέχρι αύριο, διαφορετικά θα αντιδράσουμε περαιτέρω".

Ο Κώστας Μουτζούρης επανέλαβε ότι συμφωνούσε με τον σχεδιασμό που εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό για κλείσιμο όλων των υπαρχουσών δομών και δημιουργία μίας ελεγχόμενης δομής σε κάθε νησί, όχι όμως συλλειτουργία παλιών και νέων δομών, όπως διατυπώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

"Μόνο χθες έφτασαν 500 πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου. Δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, θεωρώ ότι πρέπει να αντιδράσουμε. Από τις 30 Οκτωβρίου έχουμε καταθέσει αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό να μας δεχθεί και δεν έχουμε πάρει απάντηση" είπε ο περιφερειάρχης.

ΕΡΑ Αιγαίου