AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Δεκ 2019

Άμεση λήψη μέτρων για την κατάσταση στην πόλη της Σάμου ζητά το ΚΚΕ


Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην πόλη της Σάμου λόγω της όξυνσης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητά η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του Κ.Κ.Ε.

Οι ιθύνοντες του Κ.Κ.Ε στο νησί αναφέρουν αναλυτικά ότι "η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Βαθύ της Σάμου, με πάνω από 7000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, δημιουργεί συνθήκες επικίνδυνες για τους κατοίκους της πόλης και για τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες σε ο,τι αφορά, την υγεία και την ασφάλειά τους.  

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της με λήψη άμεσων μέτρων

Εδώ και τώρα:
    
• Να ναυλώσει πλοία για την άμεση μεταφορά προς την ηπειρωτική χώρα όλων των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν εντός κι εκτός ΚΥΤ σε άθλιες συνθήκες που επιδεινώνονται λόγω και του χειμώνα. Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες για όσους παραμείνουν και για όσο παραμείνουν.
    
• Να καλύψει με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλες τις αναγκαίες θέσεις για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου, του ΚΥΤ, του Δήμου και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος, όπως το Λιμενικό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία. Να εξασφαλιστεί η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από την Αστυνομία.
    
• Να κλείσουν τα hotstpot. Κανένα κέντρο – φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό. 
    
• Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα
    
• Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ
    
• Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους. 
    
• Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού

Η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ καλεί τους φορείς και το λαό του νησιού να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να οργανώσουν κινητοποιήσεις για λήψη άμεσων ουσιαστικών μέτρων παλεύοντας ταυτόχρονα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ στο ζήτημα και διεκδικώντας την κατάργηση της απαράδεκτης και απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και του Κανονισμού του Δουβλίνου (με τα οποία συμφωνούν και εφαρμόζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) που μετατρέπουν τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ξεριζωμένων κι εξαθλιωμένων".