AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Δεκ 2019

Ο Παναγιώτης Χριστόφας για τις κινητοποιήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου


Τις θέσεις της παράταξης "Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο" σχετικά με τις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό κοινοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης, Παναγιώτης Χριστόφας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χριστόφας σχολιάζει τα εξής θέματα γύρω από το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου:

- Τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων των νησιών και του περιφερειακού συμβουλίου με κοινές αποφάσεις και κατά πλειοψηφία ενάντια στην δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής.

- Την ανακοίνωση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου πως εξουσιοδοτήθηκε να συντονίσει σε συνεργασία με τους δημάρχους του νησιών του Βορείου Αιγαίου τις κινητοποιήσεις για το θέμα της δημιουργίας νέων δομών φιλοξενίας.

- Την απόφαση να κλείσουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Τετάρτη 11-12-2019 η οποία ορίστηκε ως μέρα κινητοποίησης και διαμαρτυρίας.

Ως επικεφαλής του συνδυασμού "Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο, ο Παναγιώτης Χριστόφας αναφέρει: "Αναμένοντας τις κινητοποιήσεις να οργανωθούν από την Περιφερειακή Αρχή, ενημερωθήκαμε πως το μόνο που θα υπάρξει την Τετάρτη 11-12-2019 είναι μια κοινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, των Δημάρχων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, καθώς και των Προέδρων του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Θα μπορούσαμε να μείνουμε εδώ, ένα βήμα πριν μια δική μας νέα ανακοίνωση, αφήνοντας τις εντυπώσεις του κόσμου να σκιαγραφήσουν τελικά ποιες είναι οι πραγματικές επιθυμίες των αρχών και γιατί μένουν άπραγες.

Να αφήσουμε να αποδομηθεί όλο το οικοδόμημα της δήθεν και χλιαρής αντίδρασης, που φαίνεται να καταλήγει σε ένα φιάσκο μερικών ανακοινώσεων και μιας συνέντευξης τύπου, περιμένοντας να περάσει η μπόρα.

Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε εκεί.

Θέση μας είναι να υπενθυμίσουμε το ρόλο και τη δύναμη που έχουν οι αρχές, να θυμίσουμε πως οι πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου είναι σε πρώτη προτεραιότητα κι όχι το χάιδεμα των αυτιών της εκάστοτε κυβέρνησης. Όσο ακόμη υπάρχει χρόνος, καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη να είναι συνεπής σε ό,τι δεσμεύτηκε και ό,τι εξουσιοδοτήθηκε".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com