AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Δεκ 2019

Γ. Στάντζος: Να συντονιστούμε οι νησιώτες - Να ενημερώσουμε εμείς τις Βρυξέλλες


Να συντονιστούν δήμοι και Περιφέρειες στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζητεί ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, που αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία, τονίζοντας πως "δεν θα αφήσουμε να μας ξεχάσουν".

Ειδικότερα, σε επιστολή που απέστειλε στους συναδέλφους του, επισημαίνει ότι "είναι πλέον πασιφανές σε όλους μας και στις κοινωνίες των νησιών μας ότι οι εξαγγελίες περί αποσυμφόρησης των νησιών μας, αποτελεσματικής διαχείρισης των αρνητικών συνεπειών του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων  της πατρίδας μας έχουν de facto ακυρωθεί, αφού σε καθημερινή βάση «αποβιβάζονται» και στοιβάζονται στα νησιά μας πολυάριθμες και ουσιαστικά ανεξέλεγκτες ομάδες μεταναστών, κάνοντας αδύνατη τη διατήρηση της «κανονικότητας» και της προετοιμασίας των νησιών μας ως τουριστικών προορισμών".

Σύμφωνα με τον κ. Στάντζο, ο μη διαχειρίσιμος πληθυσμός των 40.000 + μεταναστών / προσφύγων στα νησιά μας αποτελεί, λόγω του χειμώνα και της εντεινόμενης εθνικής κρίσης, μία "παράμετρο που δεν είναι ούτε στις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης, ούτε είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί τοπικά, χωρίς την πολύπλευρη, συστηματική, στοχευμένη και καλά σχεδιασμένη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων της κρατικής μηχανής. Πρέπει επιτέλους να ληφθεί υπόψη ότι τα νησιά μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου και η πολιτική να σχεδιαστεί ανάλογα" τονίζει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων τόσο των δήμων, όσο και των περιφερειών και στη βάση της κοινής δήλωσης των πέντε δημάρχων της 28/11/2019 και των συλλογικών οργάνων, προτείνει να συνδιοργανώσουν άμεσα και συντονισμένα κινητοποίηση των δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς και των ετεροδημοτών, με παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, τόσο στα εμπλεκόμενα υπουργεία, όσο και στον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Ίσως δε, έχει φτάσει η ώρα να θέσουμε απευθείας το πρόβλημα και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες" υπογραμμίζει ο κ. Στάντζος, που θεωρεί σκόπιμο οι ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου να αναλάβουν το συντονισμό των δήμων, ενημερώνοντας παράλληλα τους Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, κοινοποιώντας και στην ΚΕΔΕ τα της παραστάσεως αυτής στην Αθήνα.