AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Δεκ 2019

«Κατεβάζει ρολά» την Τετάρτη ο δήμος Ανατολικής Σάμου


Εμμένει στις πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου για το μεταναστευτικό ο δήμος Ανατολικής Σάμου, που συμμετέχει αύριο, Τετάρτη, στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στο Βόρειο Αιγαίο, όπως και το Επιμελητήριο.

Συγκεκριμένα, δηλώνει πως αντιτίθεται, δεν αποδέχεται και απορρίπτει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, όπως αυτός ανακοινώθηκε, από τον υφυπουργό ΥΕΘΑ, Αλκιβιάδη Στεφανή, στις 20 Νοεμβρίου.

Απαιτεί την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες και τη μετακίνησή τους στην ενδοχώρα.

Ζητεί να δημιουργηθεί μόνο μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προσφύγων-μεταναστών, να κλείσει το υφιστάμενο hot spot της πόλης της Σάμου και να παραδοθεί ο χώρος κατά κυριότητα στον δήμο Ανατολικής Σάμου, καθώς και να ενισχυθεί  το προσωπικό του Νοσοκομείου, των αστυνομικών και λιμενικών Αρχών.

Παράλληλα, προτίθεται να συνδιοργανώσει άμεσα και συντονισμένα κινητοποίηση των δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, καθώς και των ετεροδημοτών, με παράσταση διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πληροφορεί, τέλος, τους κατοίκους του δήμου Ανατολικής Σάμου ότι την Τετάρτη οι διοικητικές-οικονομικές Υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν κλειστές και θα λειτουργήσουν μόνον οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και η Υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com