AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Δεκ 2019

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Master Plan για το λιμάνι του Πυθαγορείου

Φωτογραφία του Μανώλη Ζάννη

Ώθηση στην ανάπτυξη του λιμανιού του Πυθαγορείου αναμένεται να δώσει το Master plan που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και περιλαμβάνει τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων / περιορισμών δόμησης στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Πυθαγορείου Σάμου.

Η απόφαση υπογράφτηκε πρόσφατα από τον υφυπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, και τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Δείτε το πλήρες ΦΕΚ και τα σχέδια που περιλαμβάνει για το λιμάνι του Πυθαγορείου:



Κάντε κλικ εδώ για πλήρη οθόνη.

Κάντε κλικ πάνω στο σχέδιο για μεγέθυνση

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ελισαίος Μαυρατζώτης σχολίασε στη σελίδα του στο facebook τη δημοσίευση του Master Plan του λιμανιού Πυθαγορείου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:

"Όταν κάποιοι μας γελούσαν και μας πολεμούσαν σκληρά, εμείς με επιμονή και σκληρή δουλειά , καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια απραξίας το Πυθαγόρειο να αποκτήσει το δικό του master plan και με τον πιο επίσημο τρόπο. 

Επειδή ήταν ένα προσωπικό στοίχημα και δεχόμενος παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια ένα ανελέητο πόλεμο εκ των έσω θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου τον πρόεδρο Δημήτρη Καράγιαννη αλλά οπωσδήποτε την συνοδοιπόρο στο όραμα αυτό Φιλιώ Βλαχοπούλου, όπου χωρίς αυτούς δεν θα είχε ποτέ τελειώσει αυτή η ιστορία. 

Επιπλέον για να μαθαίνουν και οι ενδιαφερόμενοι ανοίγει ο δρόμος για την δημοπρασία του οικίσκου για τον τελωνειακό - διαβατηριακο χώρο όπου τα χρήματα υπάρχουν εδώ και δυο χρόνια σε λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου .

Το master plan είναι το εργαλείο που από εδώ και πέρα δίνει απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης για τον λιμένα. Υποχρέωση αυτών που θα έρθουν είναι να εξελίξουν αυτό το εργαλείο να δημοπρατήσουν το έργο και να ζήσει ο τόπος μας καλύτερες μέρες".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com