AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουλ 2014

Η γιορτή για τα 19 χρόνια της εφημερίδας "Παιδική Φωλιά" στον Παγώνδα


Γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις ήταν η εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα "Η Ομόνοια" που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με αφορμή τη συμπλήρωση 19 χρόνων της εφημεριδούλας "Παιδική Φωλιά" Παγώνδα.

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Παγώνδα στολισμένη με φωτογραφίες και ζωγραφιές των μικρών δημοσιογράφων από την 19χρονη ζωή της (1984 - 1990 χειρόγραφη και 2002 - 2013 έντυπη), ήταν μια έκπληξη για όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Κείμενα από την χειρόγραφη εφημερίδα, γραμμένα από μαμάδες και μπαμπάδες πολλών μελών της σημερινής Συντακτικής Επιτροπής, ζωντάνεψαν αναμνήσεις εκείνης της εποχής στη παλιά κι αγαπημένη αίθουσα της "Παιδικής Φωλιάς".

Γεμάτα από συγκίνηση κείμενα έφτασαν από μέλη της τότε Συντακτικής Επιτροπής του 1984, αλλά και από την πρώτη της έντυπης του 2002 από τη Θεσσαλονίκη την Αθήνα και την Κρήτη.

Και κείμενα φυσικά από τους μικρούς δημοσιογράφους της σημερινής Συντακτικής Επιτροπής, ζωντάνεψαν τη διαδρομή της, μέσα από τα όνειρα, τις διεκδικήσεις, την αναγνώριση και την προβολή της.

Για άλλη μια φορά επίσης καταγράφηκε η ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι, έκφραση συναισθημάτων, αλλά και ευκαιριών, για ενασχόληση με τη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική και ότι άλλο μπορεί να τα κάνει ολοκληρωμένους ανθρώπους, αλλά και χρήσιμους στην κοινωνία.

Την ίδια στιγμή κυριάρχησε η επιθυμία των παιδιών να συνεχίσουν όπως και το αίτημά τους για στήριξη της προσπάθειάς τους. 

Στο τέλος ένα γλυκό κέρασμα συνόδεψε, όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, στην περιήγησή τους στις φωτογραφίες συνεντεύξεων και δράσεων της "Παιδικής Φωλιάς", όπως και στις ζωγραφιές των παιδιών που στόλισαν τα τεύχη της.