AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουλ 2014

ΒΙΝΤΕΟ: "Διαφυγή στη Σάμο"



Η αληθινή ιστορία του Αλί από τη Συρία που με φουσκωτό δουλεμπορικό σκάφος βρέθηκε με τον γιο και την κόρη του στη Σάμο είναι το κεντρικό θέμα στο βίντεο που γύρισε στο νησί και ανέβασε τη Δευτέρα στο διαδίκτυο το ελληνικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες.

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή που συνοδεύει το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, "οι περισσότεροι γνωρίζουν τη Σάμο ως ένα ειδυλλιακό μέρος για διακοπές στην Ελλάδα. Αλλά για τον Ali, ισοδυναμεί με φυλακή.

Ο Ali εγκατέλειψε τη Συρία μαζί με τα δύο από τα τρία παιδιά του, για να ξεφύγει από τις βόμβες που ισοπέδωσαν την πόλη του, τη Ράκκα. Αδυνατώντας να πληρώσει τους διακινητές για όλη την οικογένεια, αναγκάστηκε να αφήσει πίσω τη γυναίκα του και τη μικρότερη κόρη του. Με βαριά καρδιά, ταξίδεψε δύο μέρες μέχρι να φτάσει στην Τουρκία.

Εκεί, ο Ali με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του επιβιβάστηκαν σε ένα μικρό φουσκωτό σκάφος και ξεκίνησαν για τη Σάμο. Πέρασαν τρεις τραυματικές ώρες στη θάλασσα πριν καταφέρουν να φτάσουν στην ακτή. Τώρα βρίσκονται μετέωροι, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στη Συρία, αλλά ελπίζουν να πάνε στη Σουηδία, όπου βρίσκεται ο αδελφός του Ali. Και φυσικά ανυπομονούν να βρεθεί όλη η οικογένεια ξανά μαζί .

'Ελπίζω το μέλλον μας να είναι καλύτερο', λέει ο Ali. 'Παρότι πουθενά δεν είναι πιο όμορφα από τη Συρία.'
".

Δείτε το σχετικό βίντεο: